Η τουρκική οπλοποίηση της λαθρομετανάστευσης, απειλεί Κύπρο και Ελλάδα

Στις 18 Μαρτίου 2016, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η τουρκία κατέληξαν σε συμφωνία με στόχο να σταματήσει το ρεύμα της παράτυπης μετανάστευσης μέσω τουρκίας προς την Ευρώπη. Σύμφωνα με τη δήλωση ΕΕ-τουρκίας, όλοι οι νέοι παράτυποι μετανάστες και αιτούντες άσυλο που φτάνουν από την τουρκία στα Ελληνικά νησιά και των οποίων οι αιτήσεις για άσυλο έχουν κηρυχθεί απαράδεκτες θα πρέπει να επιστραφούν στην τουρκία.

Όμως στις 13 Οκτωβρίου 2022 η Frontex, που είναι η σχετική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον συνοριακό έλεγχο, ανέφερε την παράνομη είσοδο σχεδόν είκοσι εννέα χιλιάδων (28873) μεταναστών, δηλαδή μια αύξηση κατά 118% για τους παράτυπους μετανάστες που καταφέρνουν να εισέρθουν στην Ελλάδα.

Οπλοποίηση των παράνομων μεταναστών

Σύμφωνα με τη μελέτη του Uzay Bulut (5 Οκτ 2022) με τίτλο “Cyprus’s ‘State of Emergency’: turkey’s ‘Weaponization’ of Illegal Mass Migration” του Gatestone Institute, η Ευρωπαϊκή Ένωση στις 11 Σεπτεμβρίου 2022 αναγνώρισε την εργαλειοποίηση ή καλύτερα την οπλοποίηση των μεταναστευτικών ροών από την τουρκία προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

Αναλυτικά οι παράτυποι μετανάστες ταξιδεύουν αεροπορικώς από την Κωνσταντινούπολη ή την Άγκυρα προς την τουρκοκρατούμενη κατεχόμενη πλευρά της Κύπρου και στην συνέχεια μεταφέρονται λαθραία στο ελεύθερο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας όπου εκεί, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για άσυλο.

Σήμερα, εκ της απλής παρατήρησης των γεγονότων, είναι περισσότερο από προφανές ότι η τουρκία έχει χρησιμοποιήσει και συνεχίζει ενεργά να χρησιμοποιεί τους παράνομους μετανάστες για την αλλοίωση του δημογραφικού στοιχείου στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Δημογραφικό πρόβλημα

Σύμφωνα με πολλές ελεύθερες διαδικτυακές πηγές, όπως το Δημογραφικό Παρατηρητήριο @CyDemographics, υπάρχει θέμα αλλοίωσης της δημογραφικής σύστασης της ελεύθερης Κύπρου. Ειδικότερα για την Πάφο οι εκτιμήσεις είναι ότι σε λίγα χρόνια ο Ελληνικός πληθυσμός στην περιοχή δεν θα είναι πια η πλειοψηφία. Ένας κύριος λόγος που αναφέρει το Δημογραφικό Παρατηρητήριο για την ανοχή της κυπριακής κοινωνίας στην μεταναστευτική εισβολή είναι το φθηνό εργατικό δυναμικό.

Όσο για την Ελλάδα, άγνωστος είναι ο αριθμός των παράνομων μεταναστών όπως παραδέχτηκε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, η οποία πρόσθεσε μάλιστα πως οι “νόμιμοι” μετανάστες στην χώρα ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο!

Οικονομική στήριξη και κέντρα στέγασης μεταναστών

Περισσότερη οικονομική στήριξη και μεγαλύτερα κέντρα στέγασης συνδράμουν καταλυτικά στην ενίσχυση της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ήδη στην Ελλάδα, βάσει των δηλώσεων Βούλτεψη, οι παράνομοι μετανάστες που έχουν ευκόλως νομιμοποιηθεί φθάνουν το 10% του συνολικού πληθυσμού.

Επιπροσθέτως αλγεινή εντύπωση είχαν κάνει στους Έλληνες πολίτες κάποια βίντεο όπου παράνομοι αλλοδαποί αφού έκαναν ανάληψη των επιδομάτων τους “ευχαριστούσαν” τους Έλληνες που δουλεύουν και φορολογούνται για να τους τα προσφέρουν.

Γεννήσεις

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών της Κύπρου για τις γεννήσεις του 2022 παρατηρείται αισθητή μείωση, με την κατάσταση να είναι ανησυχητική επειδή υπάρχουν λιγότερες γεννήσεις Ελλήνων από τους μετανάστες που εισρέουν παράνομα στην χώρα.

Γκετοποίηση

Τον Νοέμβριο του 2021 η κυβέρνηση της Κύπρου δήλωσε ότι η παράνομη μεταναστευτική κρίση δημιουργεί “σημαντική δημογραφική αλλαγή” και “γκετοποίηση” στις αστικές περιοχές με “οξεία κοινωνικοοικονομικά αποτελέσματα”.

“Λύση Κυπριακού”

Η Κύπρος είναι Ελλάδα, είναι το κράτος που η κύρια πληθυσμιακή του σύσταση αποτελείται από Ελληνική ομογένεια. Όμως αυτή η Ελληνική πληθυσμιακή συνοχή απειλείται σήμερα περισσότερο από ποτέ και μάλιστα με τρόπους πολιτικού πολέμου και όχι συμβατικού όπως ήταν η εγκληματική εισβολή το 1974.

Προφανώς ο ατελείωτος αριθμός των παράνομων μεταναστών θα δημιουργήσει πιο γρήγορα προβλήματα μέσω της αντικατάστασης πληθυσμού. Με αυτό τον τρόπο στην Κύπρο θα υφίσταται και η παράνομη τουρκική κατοχή καθώς και ο αισθητός κίνδυνος εσωτερικής ασφάλειας στα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας από τη μαζική παράνομη μετανάστευση που είναι κυρίως αφροασιάτες και τούρκοι.

Σε λίγα χρόνια η “λύση του Κυπριακού” δεν θα γίνει με την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών αλλά με τον αφελληνισμό των ελεύθερων περιοχών από τα μιλιούνια των αφροασιατών και τούρκων έποικων που νομιμοποιούνται ευκόλως από την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συμπεράσματα & σκέψεις για το μέλλον

Η τουρκία, που καταλαμβάνει παράνομα το ένα τρίτο της Κύπρου εκμεταλλεύεται τη μετανάστευση για να αλλάξει τη δημογραφία του νησιού για πολιτικούς σκοπούς. Αυτοί οι πολιτικοί σκοποί σκοπεύουν στον ύπουλο αφελληνισμό της Μεγαλονήσου μέσω μεθόδων πολιτικού πολέμου, δηλαδή μέσω της αθρόας παράνομης μετανάστευσης, της απραγίας της Frontex και της ευνοϊκής νομοθεσίας για άσυλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία αποδείχτηκε θερμότερος υποστηρικτής της παράνομης μετανάστευσης από ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα στις μύριες υποστηρικτικές δηλώσεις του για τους παράνομους μετανάστες πρόσφατα εξήγγειλε για ότι θεωρεί την Ελλάδα κυψέλη ενσωμάτωσης όσων δικαιούνται να μείνουν στην χώρα. Άραγε ποιο είναι αυτό το κριτήριο που κάνει τούρκος και αφροασιάτες να δικαιούνται αυθαίρετα να μπουν και να εγκατασταθούν στην Ελλάδα?

Ιωάννης Ροΐδης 

Please follow and like us: