ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

[...] το παράδοξο είναι ότι ενώ η Ελλάδα θα μπορούσε να ευεργετηθεί με την σύμπραξη της με τη Ρωσία,

είναι η τουρκία που εδώ και πολλά χρόνια είναι σε συνεργασία με τους Ρώσους με πλεονεκτήματα που καλύπτουν μια μεγάλη βεντάλια, από γεωπολιτική αξία έως συνεργασία σε πυρηνικούς αντιδραστήρες...

Η αξία της παρέλασης για την Ελληνική Ανεξαρτησία
από την Ομογένεια στις ΗΠΑ 


Με καθυστέρηση λόγω μέτρων κατά του κορωνοϊού, στις 5 Ιουνίου 2022, η Ομογένεια των ΗΠΑ γιόρτασε με μια λαμπρή παρέλαση στην 5η Λεωφόρο στο κέντρο της Νέας Υόρκης τα 200 χρόνια από την Επανάσταση κατά των βαρβάρων Οθωμανών και την αρχή του Αγώνα της Ανεξαρτησίας. Για την ακρίβεια γιορτάζεται ιδιαίτερα η αρχή αυτού του αγώνα, ενώ θα έπρεπε να γιορτάζεται ολόκληρη η δεκαετία που χρειάστηκε ο ελληνικός λαός, μαζί με τις διεθνείς συγκυρίες κατά των Οθωμανών, για να επιτευχθεί αυτή η αποτίναξη του απάνθρωπου τουρκικού ζυγού.

Στο κάλεσμα για την μεγάλη γιορτή του Eλληνικού ομογενειακού Έθνους ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες σύλλογοι, σωματεία και κοινότητες των από την ευρύτερη περιοχή της
Ν. Υόρκης. Λαμπρή νότα στην παρέλαση έδωσε η παρουσία του αγήματος Ευζώνων που ήρθαν ειδικά από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη για να συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις για την Ελληνική Ανεξαρτησία. Επιπροσθέτως αυτή η μεγαλειώδης παρέλαση μεταδόθηκε την στιγμή της διεξαγωγής της από την "ERT WORLD" σε όλο τον κόσμο καθώς και καλύφθηκε δημοσιογραφικά με φωτορεπορτάζ από τον "Εθνικό Κήρυκα".

Δράττοντας αυτή την ευκαιρία, η Ομογένεια τίμησε για ακόμη μια φορά τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, που με τις δηλώσεις του συχνά επικρίνει τον Ερντογάν και έχει καταδικάσει ανοικτά την παράνομη εισβολή και κατοχή της Κύπρου από την τουρκία.

Βέβαια ο Μενέντεζ δεν ξεφεύγει από την πάγια εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, που είναι δυσαρεστημένη με τη τουρκία επειδή δεν εκτελεί πειθήνια τις προσταγές του ΝΑΤΟ και στα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία έκανε πολλές διευκολύνσεις στη Ρωσία και όχι με την ξεδιάντροπη τουρκική προκλητικότητα και τις απειλές για την εισβολή σε νησιά του Αιγαίου Πελάγους.

Μέσα από δεκάδες δημόσιες δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων και διπλωματικών στελεχών, είναι πια ευρέως κατανοητό ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν την ηρεμία στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και την σύμπραξη τουρκίας και Ελλάδας εναντίον της Ρωσίας.

Τώρα το παράδοξο είναι ότι ενώ η Ελλάδα θα μπορούσε να ευεργετηθεί με την σύμπραξη της με τη Ρωσία, είναι η τουρκία που εδώ και πολλά χρόνια είναι σε συνεργασία με τους Ρώσους με πλεονεκτήματα που καλύπτουν μια μεγάλη βεντάλια, από γεωπολιτική αξία έως συνεργασία σε πυρηνικούς αντιδραστήρες. Όσο για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, ο ίδιος
ο Τσαβούσογλου έχει δηλώσει ότι τα συμφέροντα της τουρκίας έρχονται σε απόλυτη προτεραιότητα από κάθε αντίστοιχο συμφέρον των ΗΠΑ.

Συμπερασματικά η παρουσία του Ελληνικού δυναμικού στις ΗΠΑ είναι απαραίτητη και
πολύ σημαντική για να μπορεί να υπενθυμίζει στο Κογκρέσο ότι αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ψήφοι εξαρτώνται από τους Έλληνες ομογενείς. Βέβαια αν η πολιτική της Ελλάδας είναι παράταιρη και γεωπολιτικά καταστροφική, όπως η αποστολή όπλων στην Ουκρανία για πολεμική χρήση ενάντια της Ρωσίας, η μόνη επιρροή της ομογένειας θα παραμείνει σε αυτούς ψήφους για τις εκλογές των ΗΠΑ.

Νικόλαος Αντύπας 

Share This !

2022 ALL RIGHTS RESERVED COPYRIGHT ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΊ ΑΝΤΊΛΑΛΟΙ