ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

[...]
Οι επιφανείς δικηγόροι σας, στους οποίους δώσατε γη και ύδωρ έκαναν μία τρύπα στο νερό.

Έπρεπε να το γνωρίζετε.

Η δίκη ήταν πολιτική. Και όταν ήρθε το τέλος δεν έμεινε τίποτα.
Που είναι τώρα οι εκλεκτοί σας δικηγόροι, οι εκλεκτοί σας υπάλληλοι, οι πολιτικές σας αυλές;

ΣΠΑΘΑΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ - Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Επανερχόμαστε σε κανονική ροή επισκοπώντας την αλληλουχία των καταστάσεων που οδήγησαν το εύθραυστο κήτος του καραβιού στα βράχια.

Όταν οι «μεγάλοι» αλλά και αρκετές δεκάδες αθώοι αγωνιστές βρέθηκαν στη στενή χωρίς να γνωρίζουν που πρόκειται να καταλήξει η όλη υπόθεση, φάνηκε καθαρά η αδυναμία των χαρακτήρων αυτών που είχαν το γενικό πρόσταγμα και παράλληλα τη ευθύνη για το επερχόμενο ναυάγιο. Αντί να απευθυνθούν σε γνήσιους αγωνιστές που θα συγκρατούσαν τα όποια κινηματικά χαρακτηριστικά είχαν απομείνει και θα καθάριζαν το χώρο από την ευνοιοκρατία και το δημοσιοϋπαλληλίκι έπραξαν ακριβώς το αντίθετο. Δύο πράγματα είχαν στο μυαλό τους. Το πρώτο ήταν να μη χάσουν τις θέσεις εξουσίας που κατείχαν από άλλους που θα «έτρεχαν» την κατάσταση. Γι’ αυτό προώθησαν κολλητούς, κολλητές και συγγενολόι σε θέσεις ισχύος. Μιλάμε για κατιμάδες που ξαφνικά νόμιζαν έπιασαν τον πάπα από τα αμελέτητα. Το δεύτερο που είχαν στο μυαλό τους ήταν να σώσουν τις κ@λ@τρυπίδες τους από μακρά φυλάκιση. Προωθήθηκαν διάφοροι δικηγόροι που υποτίθεται ότι θα προσπαθούσαν με νόμιμα μέσα και με την εξυπνάδα τους να αθωώσουν τους «πολιτικούς κρατούμενους», τους «μεγάλους».

Έτσι ξεφύτρωσαν διάφορες φάτσες από το «Κοκομπίλ» που πήραν τα μυαλά τους αέρα και άρχισαν και αυτοί να δίνουν πολιτικές ντιρεκτίβες σε συνεργασία με τους ποντικούς και τους σπιούνους που ήταν σχεδόν καθημερινά στο επισκεπτήριο για να «ενημερώνουν» τους μεγάλους όπως αυτοί γούσταραν, και ταυτόχρονα να μεταφέρουν εντολές από τη φυλακή.

Δεν είχε μείνει τίποτα όρθιο. Παπαγάλιζαν τις ίδιες άδειες ατάκες. «Μας πολεμάει το σύστημα γιατί λέμε την αλήθεια». Αμ δεν την λέτε. Η αλήθεια είναι δύσκολη και πικρή για όλους. Ναι, το «σύστημα» είναι διεφθαρμένο, αλαζονικό, αντεθνικό και αλληλοκαταστροφικό. Εσείς όμως δεν είσαστε και πολύ καλύτεροι. Θυσιάσατε και τις τελευταίες εστίες ελπίδας για ένα γνήσιο Κίνημα για να γλυτώσετε μερικά χρόνια στη φυλακή. Οι επιφανείς δικηγόροι σας, στους οποίους δώσατε γη και ύδωρ έκαναν μία τρύπα στο νερό. Έπρεπε να το γνωρίζετε. Η δίκη ήταν πολιτική. Και όταν ήρθε το τέλος δεν έμεινε τίποτα.
Που είναι τώρα οι εκλεκτοί σας δικηγόροι, οι εκλεκτοί σας υπάλληλοι, οι πολιτικές σας αυλές; Όταν έγινε η τελευταία πράξη και περιμένατε την απόφαση έξω χόρευαν 20000 ορκ διψασμένα για αίμα. 20000 τομάρια, πληρωμένα και μη, με τις ευχές αυτών που εσείς προσπαθούσατε να «καθησυχάσετε» ότι γίνατε «καλά παιδιά», παιδιά της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Το μόνο που καταφέρατε ήταν να γελοιοποιήσετε τους εαυτούς σας. Δικαίωμά σας. Δεν είχατε όμως δικαίωμα να πετσοκόψετε, να διαστρέψετε και να γελοιοποιήσετε την Εθνική Σκέψη. Δεν είχατε δικαίωμα να ντροπιάσετε και να απογοητεύσετε τους γνήσιους αγωνιστές. Δεν είσαστε εγκληματική οργάνωση, είσαστε αθώοι. Είσαστε ένοχοι όμως απέναντι στους Εθνικιστές. Ένοχοι για τις αποφάσεις σας, ένοχοι για τους τρόπους σας, ένοχοι για την ανεπάρκειά σας, ένοχοι για την κουτοπονηρία σας, ένοχοι για την αλαζονεία και την αδιαφορία σας, ένοχοι για την εμμονή σας σε αντεθνικές προσηλώσεις, ένοχοι για τη βλακεία σας, ένοχοι για τις αγύριστες κεφάλες σας.

Τα έζησα και τα γράφω όπως ακριβώς είναι. Σε όποιον δεν αρέσουν αυτά που γράφω μπορεί να πάρει πρωτόκολλο εγγραφής στα ημέτερα μέζεα.

Θα συνεχίσουμε με το «τι μέλλει γενέσθαι».

RAGNAR LOTHBROK 

Share This !

2022 ALL RIGHTS RESERVED COPYRIGHT ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΊ ΑΝΤΊΛΑΛΟΙ