ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Επιλεκτική ευαισθησία

σχετικά με

ποιες τελικά ζωές
"μετράνε"

ΣΠΑΘΑΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ - BLM - ΕΚΤΑΚΤΟ

Πριν από μερικές ημέρες στο Όραντζ Κάουντι των Η.Π.Α. (συγκεκριμένα στις 01.37 τα ξημερώματα της 9ης Μαΐου 2022) απεβίωσε ένας αφροαμερικανός.

Ήταν γνωστός καλαθοσφαιριστής και στο παρελθόν είχε αγωνιστεί και στην Ελλάδα με τα χρώματα του Παναθηναϊκού. Το όνομά του Άντριαν Πέιν. Ήταν νεότατος, δεν διακινούσε ναρκωτικά ούτε έπαιζε σε τσόντες όπως ο Τζώρτζ Φλόϊντ. Εδώ τώρα δεν κρίνουμε, αλλά συγκρίνουμε, if you know what I mean.

Ο Άντριαν Πέιν δεν πέθανε από κάποια αρρώστια ούτε από δυστύχημα ούτε από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Δολοφονήθηκε στυγνά με πυροβόλο όπλο. Χωρίς καμία διάθεση να υποτιμήσουμε το θάνατο του αθλητή, αντίθετα με πρόθεση να του απονείμουμε τα δέοντα κάνουμε λογικούς συνειρμούς όπως οφείλουμε.

Θυμόμαστε τι έγινε μετά το θάνατο του Τζώρτζ Φλόϊντ από τις οργανωμένες ομάδες των BLM (black lives matter) και των antifa με τις κουκούλες και τα μαύρα κολάν (τα οποία δεν ξεκωλάν). Εάν ήμασταν γνήσιοι ευρωπαίοι πολίτες αφοσιωμένοι στα ιδανικά της σύγχρονης Δύσης και έχοντες σώας τα φρένας θα περιμέναμε τουλάχιστον κάτι αντίστοιχο και για τη στυγνή δολοφονία του Άντριαν Πέιν. Και όμως δεν κουνήθηκε φύλλο. Τουμπεκί ψιλοκομμένο.

Τι έγιναν οι οργισμένοι BLM? Η ζωή του Άντριαν Πέιν δεν έχει την ίδια (τουλάχιστον) αξία με αυτή του Τζώρτζ Φλόϊντ; Δηλαδή εδώ black lives don’t matter; Αλήθεια δεν αναρωτήθηκαν οι υπάκουοι ευρωπαίοι και αμερικανοί πολίτες; Γιατί να αναρωτηθούν οι κουφάλες αφού μέσα τους γνωρίζουν τι έπαιξε και που βρίσκεται η διαφορά. Απλά το βουλώνουν. Η διαφορά ανάμεσα στο black lives matter και black lives don’ t matter είναι στο ποιος είναι ο δράστης και όχι στο ποιος δολοφονήθηκε.

Και στην περίπτωσή μας ο δράστης, ο Λόρενς Ντόριτι, είναι επίσης αφροαμερικανός και όχι καυκάσιος. Κατά τα άλλα οι ποδοσφαιρικές ομάδες ορισμένων ευρωπαϊκών κρατών εξακολουθούν να υποχρεώνονται να γονατίζουν πριν την έναρξη των αγώνων τους ενώ κάτω από το χρονόμετρο προβάλλει σε τακτά χρονικά διαστήματα σαν κούκος το “no room for racism”.

Τώρα γίνεται προφανές σε ποιο ρατσισμό αναφέρονται. Στοχεύουν στην ενοχοποίηση των γηγενών ευρωπαίων και στη δαιμονοποίηση της Εθνικής Σκέψης και μόνον. Ας αφήσουν τις ευαισθησίες του κ@λου για τις ζωές των μαύρων. Συντήρηση της τάξης πραγμάτων αποζητούν με κάθε αθέμιτο μέσο. Γιατί αυτή τάξη πραγμάτων τρέφει τα τομάρια τους. Ευτυχώς ένα μεγάλο μέρος των εθνών, που γίνεται όλο και μεγαλύτερο, δεν τσιμπάει πλέον. Καταλάβατε καθάρματα; Άντε και γ@μηθείτε.

RAGNAR LOTHBROK

Share This !

2022 ALL RIGHTS RESERVED COPYRIGHT ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΊ ΑΝΤΊΛΑΛΟΙ