ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«η αμερικανική κυβέρνηση και το ΝΑΤΟ ανησυχούν πολύ ότι οι Ουκρανοί θα μπορούσαν να κάνουν μια συμφωνία με την Μόσχα που θα κάνει να φαίνεται ότι κέρδισαν οι Ρώσοι ή που στην πραγματικότητα παραδέχεται ότι κέρδισαν οι Ρώσοι, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό».

Συμπληρώνει η εφημερίδα:
«Δεν θέλουμε να συμβεί αυτό, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθεί να προκαλέσει συντριπτική ήττα στην Ρωσία».

Οι ΗΠΑ δεν επιτρέπουν στους Ουκρανούς
να συνθηκολογήσουν με την Ρωσία


Εφόσον η Ρωσία κερδίσει στον πόλεμο της Ουκρανίας, αυτό θα ήταν μια καταστροφική ήττα για τον Μπάιντεν και το βαθύ κράτος της Ουάσιγκτον. Και φυσικά, η Ρωσία πρέπει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο επειδή αντιμετωπίζει μιαν υπαρξιακή απειλή.

Είναι πλέον προφανές ότι οι ΗΠΑ και οι μαριονέτες τους στην Δύση θέλουν να χρησιμοποιήσουν την ευκαιρία που παρουσιάζεται στην Ουκρανία για να αποδυναμώσουν την Ρωσία όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό πρέπει να γίνει απορρίπτοντας κατηγορηματικά κάθε είδους λύση κατόπιν διαπραγματεύσεων μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, κάθε σκέψη συνθηκολόγησης από το καθεστώς Ζελένσκι.

Προ ημερών η βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Liz Truss επιβεβαίωσε την προαναφερθείσα υποψία σε ομιλία της:
«Θα ενεργήσουμε ταχύτερα και θα προχωρήσουμε περαιτέρω στην εκδίωξη της Ρωσίας απ’ όλη την Ουκρανία. Συνεπώς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι μακροπρόθεσμα και να διπλασιάσουμε την υποστήριξη μας στην Ουκρανία με βαρύ οπλισμό, άρματα μάχης, αεροσκάφη».

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin κατά την διάρκεια συνάντησης του με τον Ζελένσκι δήλωσε κάτι αντίστοιχο:
«Θέλουμε η Ρωσία να αποδυναμωθεί σε σημείο που να μην μπορεί πλέον να κάνει αυτό που έκανε όταν εισέβαλε στην Ουκρανία».

Η παράδοση βαρέος οπλισμού στην Ουκρανία που αποφασίζεται από όλο και περισσότερα δυτικά κράτη, ταιριάζει απόλυτα με τον στόχο της κατά το δυνατόν αποδυνάμωσης της Ρωσίας μέσω του πολέμου δια αντιπροσώπων (proxy war). Είναι προφανές ότι η Δύση δια του εξοπλισμού της Ουκρανίας προσπαθεί να διεξάγει έναν πόλεμο φθοράς, ασχέτως αν αυτός ο πόλεμος έχει ως τελικό αποτέλεσμα την ολική καταστροφή της Ουκρανίας.
Γεγονός είναι ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στο καθεστώς Ζελένσκι να κάνει μια συμφωνία την οποία θεωρούν απαράδεκτη για τα γεωπολιτικά συμφέροντα τους.

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να νικήσουν την Ρωσία στην Ουκρανία, θυσιάζοντας τους Ουκρανούς ως τροφή στα κανόνια των Ρώσων. Επιπλέον το ιμπεριαλιστικό κατεστημένο της Ουάσιγκτον καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για να ενισχύσει την προπαγάνδα και να παρουσιάσει τους Ρώσους ως την πηγή όλου του κακού και την Δύση ως υπερασπιστή της «ελευθερίας» και «δημοκρατίας».
Στο μυαλό των ανθρώπων πρέπει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι έχει προκύψει μια κατάσταση που δεν είναι κατάλληλη για συμβιβασμούς, επειδή δεν μπορείς να συμβιβαστείς με τον «κακό» Ρώσο. Το μόνο λοιπόν που μένει είναι να τον νικήσεις.

Και οι δυο πλευρές λοιπόν πρέπει να κερδίσουν, κάτι όμως που είναι αδύνατον. Η Ρωσία με την εξάπλωση του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή και δεν πρέπει να χάσει, καθώς όταν κρίνεται η επιβίωση σου δεν έχεις άλλη επιλογή από το να κερδίσεις. Οι ΗΠΑ αν χάσουν στην Ουκρανία διακυβεύεται η μοίρα της ηγεμονικής θέσης των, την οποία επιμελώς οικοδόμησαν μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της αξιοπιστίας των αμερικανικών απειλών κατά της Κίνας.
Συνεπώς οι δυο χώρες θα μπορούσαν να βρεθούν σε μια κατάσταση να πολεμούν μεταξύ τους στην Ουκρανία. Σε αυτή την περίπτωση ο κίνδυνος να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα αυξάνεται, καθώς οι αντίπαλοι μπορεί να νιώσουν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή.

Προκύπτει βέβαια το ερώτημα: Και οι Ουκρανοί τι κάνουν; Δεν έχουν την δυνατότητα να ενεργούν ανεξάρτητα; Εξ άλλου καταστρέφεται η χώρα τους και κινδυνεύουν με διαμελισμό. Δεν είναι δυνατόν να θέσουν ένα τέλος διαπραγματευόμενοι με την Ρωσία;

Την απάντηση μας την δίνει ένα άρθρο της συστημικής Washington Post, το οποίο καθιστά σαφές ότι
«η αμερικανική κυβέρνηση και το ΝΑΤΟ ανησυχούν πολύ ότι οι Ουκρανοί θα μπορούσαν να κάνουν μια συμφωνία με την Μόσχα που θα κάνει να φαίνεται ότι κέρδισαν οι Ρώσοι ή που στην πραγματικότητα παραδέχεται ότι κέρδισαν οι Ρώσοι, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό». Συμπληρώνει η εφημερίδα: «Δεν θέλουμε να συμβεί αυτό, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθεί να προκαλέσει συντριπτική ήττα στην Ρωσία».

Εκ των ανωτέρω εξάγεται αβίαστα το συμπέρασμα: Αντί ειρηνευτικών συνομιλιών, οι οποίες θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τα νόμιμα συμφέροντα ασφαλείας της Ρωσίας (όπως η ουδετερότητα της Ουκρανίας), οι ΗΠΑ και οι υποτακτικοί τους στέλνουν όλο και περισσότερα όπλα με τον κίνδυνο η κατάσταση να οδηγηθεί σε μια πυρηνική αντιπαράθεση.

Η Ουκρανία δεν μάχεται πλέον κατά της Ρωσίας, αλλά οι ΗΠΑ πολεμούν την Ρωσία κακοποιώντας τους Ουκρανούς.
Οι Ουκρανοί είναι διαμεσολαβητική τροφή κανονιών ενός από μακράν προγραμματισμένου γεωπολιτικού πολέμου προς διατήρηση της παγκόσμιας μονοπολικής κυριαρχίας των ΗΠΑ, ενός πολέμου που διεξάγουν οι ΗΠΑ από ασφαλή απόσταση.

Όμως για τα πυρηνικά όπλα οι ασφαλείς αποστάσεις είναι ζήτημα δευτερολέπτων, όπως μας δείχνει η πρόσφατη εκτόξευση του ρωσικού πυραύλου RS-28 Sarmat.

Georg Lah

Share This !

2022 ALL RIGHTS RESERVED COPYRIGHT ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΊ ΑΝΤΊΛΑΛΟΙ