ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Λυπάμαι αλλά θα σας στεναχωρήσω.
Το υπόλοιπο κείμενο είναι ακατάλληλο για ανηλίκους κάθε ηλικίας.

Μην συνεχίσετε να διαβάζετε αν ανήκετε στους «πιστούς της θεάς ειρήνης».

Το υπόλοιπο κείμενο είναι αιρετικό για την πίστη σας, βλάσφημο για την θεά σας και προκλητικό για την ευθεία γραμμή του εγκεφάλου σας.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ και Στρουθοκάμηλοι

Το κείμενο αυτό δεν είναι πολιτικό ούτε ιδεολογικό ή φιλοσοφικό.
Το κείμενο αυτό είναι απλά ένας καθρέπτης.

Όταν κοιτάζει τον καθρέπτη η ιστορική εμπειρία, το είδωλο είναι σαφές και συγκεκριμένο. Δεν επηρεάζεται από τις ιδεοληψίες οιουδήποτε ή τις πολιτικές παρωπίδες και τα κομματικά φίλτρα.

Αφορμή για την συγγραφή αυτή έπαιξε η πρόσφατη πολεμική σύγκρουση της Ρωσσικής ομοσπονδίας με την Ουκρανία και με τους δυτικούς υποστηρικτές της, τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις.

Μεσούντος αυτού του πολέμου, η προπαγάνδα οργιάζει.

Γίνεται σοβαρή προσπάθεια να επηρεαστεί ο πληθυσμός, προς την κατεύθυνση που βολεύει εκείνους που ελέγχουν τα μέσα διάδοσης πληροφορίας και εν τέλει διαμόρφωσης αυτού που άστοχα λέμε της «κοινής γνώμης».
Και λέω πως το λέμε άστοχα, διότι γνώμη έχει όποιος έχει γνώση, ενώ δουλειά της προπαγάνδας είναι να επηρεάσει την διαμόρφωση γνώμης, διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα και αλλοιώνοντας την όποια αντικειμενικότητα, συνεπώς -δόλια και παράδοξα- διαμορφώνει γνώμη στερώντας την γνώση.

Παράλληλα με τον πόλεμο της Ουκρανίας, στην Ελλάδα από το 1974 και μετά, ζούμε έναν πολιτικό πόλεμο που διεξάγει η τουρκία με τους συμμάχους της, εναντίον μας. Αυτός ο πολιτικός πόλεμος, είναι μια υβριδική επιχείρηση, με κύριο όπλο την διπλωματία και τα διεθνή φόρα και με ελάχιστες και περιορισμένου χρόνου πολεμικές επιχειρήσεις (αεροπορικές παραβιάσεις και παρενοχλήσεις, Ίμια, απαγωγές στρατιωτικών, εισβολές πολεμικών πλοίων, σποραδικές ανταλλαγές πυροβολισμών, δολοφονίες αμάχων, κλπ).

Στην Ελλάδα λοιπόν, έχουμε υποστεί μιαν ιδιότυπη πολεμική κατάσταση, τα αποτελέσματα της οποίας είναι εμφανή στις μέρες μας και προδίδουν ξεκάθαρα τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους του εχθρού μας.

Τι θάθελα να πετύχω γράφοντας αυτές τις σκέψεις; Να δώσω μια δυνατή κλωτσιά στη βουβωνική χώρα, αυτού του νέο-αστικού ανθρωποειδούς. Αλλά μια κλωτσιά τόσο δυνατή που σοκαρισμένος να ταραχτεί, να δαγκώσει την γλώσσα του και να πονέσει μέχρι και η μέση του. Ελπίζω ότι ο πόνος θα είναι χρήσιμος έστω και στιγμιαία, κι ελπίζω να κάνει reset μπροστά στα μάτια του η εικονική πραγματικότητα, τόσο επιμελώς κεντημένη, από την Νέα Τάξη πραγμάτων, που έχει καταφέρει να εκφυλίσει τον Ευρωπαίο λευκό άνθρωπο, από οραματιστή, εξερευνητή, πολεμιστή, καλλιτέχνη, φιλόσοφο, πολιτικό, δημιουργό πολιτισμού τέλος πάντων, και μάλιστα του ευγενέστερου πολιτισμού στον γαλάζιο πλανήτη μας, τον έχει εκφυλίσει και μετατρέψει σε ένα αμοιβαδικό άλογο homo catanaloticus.

Αυτές τις ημέρες που η Γη απειλείται από έναν εκτεταμένο παγκόσμιο πόλεμο, ίσως και πυρηνικό, αυτές τις ημέρες που η Νέα Τάξη Πραγμάτων, βιώνει τις τελευταίες ώρες της και αντικρίζουμε την γέννηση μιας καινούργιας γεωπολιτικής πραγματικότητας, αυτές τις ημέρες που οι μετακινήσεις εξουσίας και η σύγκρουση συμφερόντων, θα δημιουργήσει μια νέα Pax, οι συμπολίτες μας νέο-έλληνες φορούν όχι απλώς παρωπίδες, αλλά μια κουκούλα στο κεφάλι, και με μανία αντάξια των αρχαίων μαινάδων σκάβουν υστερικά με τα νύχια τους την γη, για να φτιάξουν μιαν αρκετά μεγάλη τρύπα και να χώσουν το άδειο χοντροκέφαλό τους.

Η προσδοκία τους είναι μία και απλοϊκή: να τελειώνει η ενοχλητική κύηση του επερχόμενου κόσμου, ώστε ανενόχλητοι, να πάρουν διακοποδάνεια, να καυλαντίσουν κανένα πρωκτό σε παραλίες και να αγοράσουν το νέο iphone.

Χαρακτηριστικό του βλάκα, είναι η απόλυτη γνώμη του. Ότι και να πεις δεν του αλλάζεις γνώμη. Έτσι και εδώ. Οι συμπολίτες μας, στην πλειοψηφία τους, ποσώς ενδιαφέρονται να μορφώσουν άποψη για το τι συμβαίνει, τι συνέβει, ποιες οι αιτίες και ποια τα επερχόμενα αποτελέσματα. Έχουν ατράνταχτη, εμμονική, αρρωστημένη και απόλυτη εμπιστοσύνη στο βλακοκούτι του σαλονιού τους και παπαγαλίζουν λέξεις, «ιδέες και αξίες» που τους βάζουν στο μυαλό οι τηλεδεσμοφύλακές τους, απολαμβάνοντας την εθιστική ευδαιμονία της αποχής από την σκέψη.

«Ειρήνη, πάνω απ’ όλα η ειρήνη, είμαστε με την ειρήνη και με τους αμάχους».

Λυπάμαι αλλά θα σας στεναχωρήσω. Το υπόλοιπο κείμενο είναι ακατάλληλο για ανηλίκους κάθε ηλικίας. Μην συνεχίσετε να διαβάζετε αν ανήκετε στους «πιστούς της θεάς ειρήνης». Το υπόλοιπο κείμενο είναι αιρετικό για την πίστη σας, είναι βλάσφημο για την θεά σας και προκλητικό για την ευθεία γραμμή του εγκεφάλου σας.

Εσείς, οι απαίδευτοι. Οι νέο-έλληνες των εκατό λέξεων και της προσφώνησης «μαλάκα». Που περπατάτε στα ίδια Ιερά χώματα με διάνοιες όπως ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας ο Αριστοτέλης, ο Δημόκριτος.

Εδώ που γεννήθηκε ο πολιτισμός, που τον έχετε ανταλλάξει με σκυλάδικα, η τέχνη που την έχετε αντικαταστήσει με άδειους μονόχρωμους πίνακες, ο έρωτας που τον έχετε ανταλλάξει με διαστροφική πορνογραφία, τα Ιδεώδη που έχετε μαχαιρώσει με τον «ωχαδερφισμό» σας.

Εσείς που δεν έχετε διαβάσει ποτέ κανέναν κλασσικό αλλά και που δεν διαβάζετε σχεδόν τίποτε. Εσείς που προτιμάτε να εξαφανιστείτε από τον κόσμο, χωρίς κανένα απομεινάρι της ύπαρξής σας, από το να προσπαθήσετε να βγείτε από την “comfort zone” σας.

Εσείς που ξεχάσατε την επαφή με την γη, το χώμα, την δημιουργία και την φύση και που με προσμονή φοράτε μια μάσκα virtual reality για να εκσπερματίσετε στη χούφτα σας σε ένα διαδικτυακό gang bang.

Εσείς πρέπει κάποτε να καταλάβετε ότι δεν υπάρχει «ειρήνη». Επειδή δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ να δείτε και να διαβάσετε τίποτε περισσότερο από σουρβάιβορ και ζώδια, σας παραθέτω συμπυκνωμένη σοφία από όλα τα μήκη και πλάτη ιστορίας, φυλών και χρόνου:

• Εάν θέλεις ειρήνη, παρασκευάσου για πόλεμο (Si vis pacem, para bellum) Publius Flavius Vegetius Renatus

• Ειρήνη – όταν οι πυροβολισμοί είναι σε κάποιο άλλο μέρος Λάουμπ Γ.

• Ειρήνη αν είναι δυνατόν, αλλά δικαιοσύνη με κάθε τρόπο Αριστείδης

• Ειρήνη δεν είναι η απουσία πολέμου: είναι μια αρετή, μια νοητική κατάσταση, μια διάθεση για καλοσύνη και δικαιοσύνη Σπινόζα

• Ειρήνη δεν είναι η έλλειψη πολέμου, αλλά η αρετή που αναβλύζει μέσα από την δύναμη της ψυχής Ρολλάν

• Ειρήνη: το διάστημα μεταξύ δυο πολέμων Ζιροντού Ζ.

• Ειρηνοποιός είναι αυτός που τρέφοντας έναν κροκόδειλο, νομίζει ότι θα φαγωθεί τελευταίος Τσώρτσιλ

• Να παλεύεις για την ειρήνη είναι το ίδιο σαν να πηδιέσαι για την αγνότητα Άγνωστος

• Ο στόχος του πολέμου είναι η ειρήνη Αριστοτέλης

• Όταν συνέχεια μιλάνε για την ειρήνη, αυτό το ίδιο αναπόφευκτα οδηγεί στον πόλεμο, όπως και όταν μιλάνε για πόλεμο Φοϊχτβάνγκερ Λ.

• Πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστί, πάντων δε βασιλεύς. Και τους μεν θεούς έδειξε, τους δε ανθρώπους, τους μεν δούλους εποίησε, τους δε ελευθέρους. Ηράκλειτος

• Πόλεμος γαρ σχολείον αρετής εστί. Αριστοτέλης

• Η πολιτική είναι αναίμακτος πόλεμος. Ο πόλεμος είναι αιματηρή πολιτική. Μάο Τσε- Τουνγκ

• Δεν πρέπει ποτέ να αφήνει κανείς να συνεχίζεται μια ανωμαλία για να αποφύγει έναν πόλεμο, γιατί δεν τον αποφεύγει, αλλά μόνο αλλάζουν οι συνθήκες προς όφελος των αντιπάλων του.Μακιαβέλι

• Πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα. Καρλ φον Κλαούζεβιτς

• Όταν ο κόσμος ζει σύμφωνα με τους ηθικούς νόμους και τον Θεό, τα άλογα οργώνουν τα χωράφια. Όταν ξεφεύγει, το ιππικό παρατάσσεται στις πεδιάδες. Λάο Τσε

• Ο πόλεμος είναι η μαμή της ιστορίας. Βοναπάρτης

• Ο πόλεμος είναι πόλεμος ανθρώπων. Η ειρήνη είναι πόλεμος ιδεών. Βίκτωρ Ουγκώ

• Υπήρξαν μόλις 268 χρόνια τα τελευταία 3421 χωρίς πόλεμο.Γουίλ Ντυράν

• Αυτό δεν είναι ειρήνη. Είναι εικοσαετής κατάπαυση πυρός. Φερντινάν Φος

• Και η πιο μικρή γνώση της ιστορίας δείχνει, ότι οι ισχυρές δημοκρατίες ήταν τα πιο πολεμοχαρή και αδίστακτα έθνη. Αμβρόσιος Μπηρς

• Είναι μεγάλο λάθος να περιμένεις να σου επιτεθούν. Βοναπάρτης

• Ειρήνη δεν είναι η απουσία συγκρούσεων. Είναι η δυνατότητα να διαχειρίζεσαι τις συγκρούσεις με ειρηνικά μέσα. Ρόναλντ Ρήγκαν

• Οι πόλεμοι συνήθως αρχίζουν δέκα χρόνια πριν πέσει ο πρώτος πυροβολισμός.K. K. V. Casey

• Οι στρατιωτικοί δεν ξεκινούν τους πολέμους. Οι πολιτικοί ξεκινούν τους πολέμους.William Westmoreland

• Η ειρήνη είναι ευχή, ο πόλεμος είναι γεγονός. Και η ιστορία δεν έδωσε ποτέ σημασία στις ευχές και στα ιδανικά των ανθρώπων. Oswald Spengler

Με όλα αυτά, θα με πείτε πολεμοκάπηλο, φασίστα κλπ. Έτσι σας έχουν εκπαιδεύσει, να δαιμονολογείτε για την αλήθεια και να μπουρδολογείτε για την ειρήνη. Σας έχει βαρεθεί η ψυχή μου. Ασταμάτητα κόβετε στα μέτρα σας την Πατρίδα και το Έθνος και είστε Λεωνίδες στα όνειρα και Εφιάλτες στην πραγματική ζωή.

Η ειρήνη είναι φυσικά ζητούμενο. Ο πόλεμος είναι πόνος. Αλλά η φύσις όλη είναι πόνος. Το θαύμα της ζωής απαιτεί τους πόνους της μάνας αλλά και το κλάμα του μωρού. Κανένα μωρό δεν γεννήθηκε γελώντας.

Το μυστικό δεν είναι να ζούμε χωρίς πόνο, αλλά χωρίς να υποφέρουμε. Αυτή όμως η διαβολική κοινωνία, σκότωσε όλους τους θεούς και βάζει τους ανθρώπους να λατρεύουν μόνο τον εαυτό τους. Αποτέλεσμα: ψυχοφάρμακα, άδειες ζωές, και «η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι».

Κάθε πολεμιστής αγαπάει την ειρήνη, αλλά όπως είπε και ο Μέγας Ναπολέων: Η ειρήνη δεν επιτυγχάνεται φωνάζοντας «ειρήνη».

Και όσον αναφορά τα απολύτως δικά μας, τις προκλήσεις δηλαδή της τουρκίας, την δειλία των ηγετών μας και το «μοίρασμα» Αιγαίου και Μακεδονίας, τα 12ν.μ. τις αλύτρωτες Πατρίδες κλπ. θα αφήσω να σας απαντήσει ο υπέροχος Ρήγας Φεραίος:

«Οι Έλληνες δεν κάνουν ποτέ ειρήνην με ένα εχθρόν, οπού κατακρατεί τον ελληνικόν τόπον» 

Χαράλαμπος Βουκελάτος

Share This !

2022 ALL RIGHTS RESERVED COPYRIGHT ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΊ ΑΝΤΊΛΑΛΟΙ