ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 

Επρόκειτο για στρατιωτικούς, επιστήμονες, καθηγητές, δικηγόρους, γιατρούς, διανοούμενους, καλλιτέχνες, πολιτικούς, μορφωμένους επαγγελματίες.

Με την εξόντωση αυτής της εθνικής ελίτ η πολωνική κοινωνία θα έμενε ακέφαλη, ανίκανη για οποιαδήποτε ισχυρή αντίσταση στις «σοσιαλιστικές» δυνάμεις κατοχής.

Η εισήγηση του Μπέρια εγκρίθηκε από τον Στάλιν και από το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΣΕ 

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ 

Η σφαγή του Κατύν - 1

Η σειρά «Κομμουνιστικά Εγκλήματα» είναι παράγωγο ενδελεχούς και διεξοδικής έρευνας των πηγών και των ιστορικών δεδομένων, καθώς και επίμονης και μεθοδικής μελέτης. Συνάμα, είναι μια ειλικρινής, απροκατάληπτη, θαρραλέα και μαχητική υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας, μια σκληρή κι ευθύβολη πολεμική εναντίον της ρυπαρής αθλιότητας των Μπολσεβίκων ψευδολόγων (κάθε απόχρωσης και επωνυμίας), που πλαστογραφούν και διαστρέφουν ανενδοίαστα την ιστορία.

Ο μέσος ανιστόρητος και αγεωγράφητος μεταπολιτευτικός άνθρωπος νομίζει με περισσό θράσος πως ξέρει …. τα πάντα, (ή τουλάχιστον πάρα πολλά), για την ιστορία του εικοστού και του εικοστού πρώτου αιώνα. Αυτός ο τύπος ανθρώπου είναι και το ευκολότερο θύμα της ψευδολογίας των Μπολσεβίκων, φτάνοντας να ξεπέσει σε μιαν ελεεινή συνοδοιπορία με τις τερατώδεις ψευδολογίες και τους ανυπόστατους ισχυρισμούς τους.

Διαβάζοντας όμως συστηματικά, χωρίς προκατάληψη και με λεπτολόγο προσοχή, τις «παραπεταμένες» και απαξιωμένες πηγές της ιστορικής αλήθειας, ανακαλύπτουμε αυτομάτως ότι υπάρχουν σελίδες της σύγχρονης ιστορίας όπου το δόλιο ψέμα κατέλαβε τη θέση της αλήθειας, όπου η ιστορική αλήθεια παραχαράχθηκε, διαστρεβλώθηκε, αποσιωπήθηκε ή διαγράφηκε, προκειμένου να υποταχθεί στην ασπόνδυλη και δειλή πολιτική σκοπιμότητα. Κινούμενοι στο πλαίσιο αυτής της γενικής περί ιστορίας αντίληψης, θα ξεκινήσουμε την σειρά περί των Κομμουνιστικών Εγκλημάτων μ’ ένα πρωθύστερο τρόπο, μιλώντας για την Σφαγή του Κατύν.

Σημειωτέον ότι στην Πατρίδα μας, στην ανοητεύουσα και ληθαργική συλλογική συνείδηση, κυριαρχεί ακόμη και σήμερα η εικόνα μιας … ειρηνικής και αγαθοεργούς Σοβιετικής Ένωσης, που δέχθηκε την επίθεση της κτηνώδους ναζιστικής Γερμανίας στις 22 Ιουνίου 1941. Αντίθετα, δεν είναι ευρέως γνωστά τα όσα έγιναν στην κατεχόμενη από τους Σοβιετικούς ζώνη της Πολωνίας στα χρόνια 1939-1941. Τότε που εκατοντάδες χιλιάδες Πολωνοί είχαν συλληφθεί και εκτοπιστεί και πολλές δεκάδες χιλιάδες εκτελέστηκαν ή πέθαναν εξαθλιωμένοι σε φυλακές και στρατόπεδα.

Το έγκλημα στο Κατύν είναι ένας μόνον κρίκος αυτής της μεθοδευμένης μακράς αλύσου ατιμίας και απανθρώπων βιαιοτήτων. Αυτή η βάρβαρη πράξη μαζικής εξόντωσης αποτελεί ακόμη ένα τραγικό επεισόδιο από την ιστορία του σταλινικού τρόμου. Ωστόσον η σφαγή του Κατύν χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαίτερο γνώρισμα που τη διακρίνει από όλα τα άλλα μαζικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν στον εικοστό αιώνα: Συνδέθηκε άρρηκτα με ένα ψέμα, ψέμα που άντεξε επί περίπου μισό αιώνα. Μάλιστα, καταβλήθηκαν επίμονες και συστηματικές προσπάθειες από τους ίδιους τους θύτες, ώστε να διαγραφεί το έγκλημά τους από την ιστορία και να σβηστεί από τη συλλογική μνήμη.

Στις 23 Αυγούστου 1939, υπογράφτηκε στη Μόσχα το Σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότοφ, ένα σύμφωνο μη επίθεσης μεταξύ της ναζιστικής Γερμανίας και της σταλινικής ΕΣΣΔ.
Το σύμφωνο συνοδευόταν από μυστικό πρωτόκολλο που διαιρούσε την Ανατολική Ευρώπη σε δύο σφαίρες επιρροής, προέβλεπε δε, μεταξύ άλλων, τον διαμελισμό της Πολωνίας.

Στις 1 Σεπτεμβρίου 1939, η Γερμανία θα εισβάλει στην Πολωνία. Δύο βδομάδες αργότερα, στις 17 Σεπτεμβρίου, μονάδες του Κόκκινου Στρατού θα εισβάλουν και θα καταλάβουν το 52% των πολωνικών εδαφών. Οι Πολωνοί αιχμάλωτοι πολέμου συγκεντρώθηκαν από τους Σοβιετικούς σε τρία στρατόπεδα, που βρίσκονταν στη Ρωσία και την Ουκρανία: του Κοζέλσκ, του Οστάσκοφ και του Σταρομπέλσκ.

Ο διεστραμμένος επικεφαλής της NKVD Λαυρέντι Μπέρια, πιθανότατα σε άμεση συνεννόηση ή μετά από προτροπή του Στάλιν, εισηγήθηκε τη μαζική εξόντωσή τους με έκθεσή του προς το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΣΕ. Άλλωστε, οι Πολωνοί σταρτιωτικοί και πολιτικοί αξιωματούχοι θεωρούνταν ορκισμένοι εχθροί της σοβιετικής εξουσίας.

Επρόκειτο για στρατιωτικούς, επιστήμονες, καθηγητές, δικηγόρους, γιατρούς, διανοούμενους, καλλιτέχνες, πολιτικούς, μορφωμένους επαγγελματίες. Με την εξόντωση αυτής της εθνικής ελίτ η πολωνική κοινωνία θα έμενε ακέφαλη, ανίκανη για οποιαδήποτε ισχυρή αντίσταση στις «σοσιαλιστικές» δυνάμεις κατοχής.

Η εισήγηση του Μπέρια εγκρίθηκε από τον Στάλιν και από το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΣΕ και έπειτα δόθηκαν οι σχετικές εντολές στους επαγγελματίες δήμιους της NKVD.Ετσι, τον Απρίλιο-Μάιο του 1940, περίπου 22.000 Πολωνοί αξιωματικοί εκτελέστηκαν εν ψυχρώ, με μια πιστολιά στον αυχένα και θάφτηκαν σε ομαδικούς τάφους. Αυτό το τερατώδες μαζικό έγκλημα το απέκρυψαν μεθοδικά οι Σοβιετικοί θύτες. Προφανώς, για την τύχη των αθώων θυμάτων δεν ενημερώθηκαν καν οι οικογένειές τους και οι συγγενείς τους. Εξ άλλου, μετά το έγκλημα, οι οικογένειες των δολοφονημένων για προληπτικούς λόγους … σωτηρίας της «συνεργασίας των λαών», εκτοπίστηκαν στο Καζακστάν.

Και βέβαια, η εξόριστη στο Λονδίνο «αντιδραστική» πολωνική κυβέρνηση του Σικόρσκι ποτέ δεν πήρε κάποια απάντηση από τη Μόσχα σχετικά με την τύχη των «αγνοούμενων» από το 1939 Πολωνών αξιωματικών.

Οταν ο γερμανικός στρατός προωθήθηκε προς Ανατολάς, ανακάλυψε τους ομαδικούς τάφους με τα χιλιάδες πτώματα στο δάσος του Κατύν, τον Απρίλιο του 1943. Ο ίδιος ο Δόκτωρ Γκαίμπελς εκμεταλλεύτηκε προπαγανδιστικά αυτό το … «θεόσταλτο» εύρημα για να κλονίσει την Δυτικο-Σοβιετική αντιχιτλερική Συμμαχία, δημιουργώντας προβλήματα στις σχέσεις της Μόσχας με την εξόριστη πολωνική κυβέρνηση.

Οι Σοβιετικοί αρνήθηκαν τις γερμανικές κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι … οι Πολωνοί αξιωματικοί είχαν συλληφθεί και εξοντωθεί από τους ναζί τον Αύγουστο του 1941.
Η αλήθεια για τη σφαγή στο Κατύν κρατήθηκε μυστική επί πάρα πολύ καιρό.
Το Κρεμλίνο κατέβαλε κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για να «φορτώσει» την ευθύνη στους Γερμανούς ναζί.

Πλειάδα έγκυρων ιστορικών αξιοποίησαν όλες τις διαθέσιμες πρωτογενείς πηγές και παρήγαγαν στέρεα αποτελέσματα της μεθοδικής έρευνάς τους. Χάρη σε αυτές τις έρευνες και χάρη στο μερικό άνοιγμα των σοβιετικών αρχείων τα τελευταία χρόνια, σήμερα γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι ακριβώς ήσαν εκείνοι που έδωσαν τις εντολές για την τερατώδη σφαγή, μάλιστα δε και ποιοι ήσαν εκείνοι που εξετέλεσαν αυτές τις … «σοσιαλιστικές» εντολές !

Γνωρίζουμε ακόμη τις κατοπινές σιχαμερές μεθοδεύσεις τους για τη συγκάλυψη και την πλαστογράφηση της ιστορικής αλήθειας: Συνέλαβαν Πολωνούς εθνικιστές που υπήρξαν συνεργάτες των ναζί και υπό την απειλή της εκτέλεσης, τους υποχρέωσαν να κάνουν ψευδείς δηλώσεις. Ανέθεσαν σε ειδική επιτροπή να ερευνήσει το έγκλημα στο Κατύν, το τελικό πόρισμα της οποίας (Εκθεση Μπούρντενκο) βασίστηκε σε σημείωμα που είχαν συντάξει εκείνοι οι οποίοι είχαν οργανώσει τις εκτελέσεις κ.ο.κ.

Ωστόσο, επί μισόν αιώνα περίπου, η σοβιετική προπαγάνδα κατόρθωνε να πείθει τον υπόλοιπο κόσμο ότι το έγκλημα στο Κατύν το είχαν διαπράξει οι ναζί!

Η αλήθεια για την ενοχή του σταλινικού καθεστώτος άρχισε να αποκαλύπτεται μετά την «περεστρόϊκα» και την «γκλάσνοστ», στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Μόνον από την δεκαετία του 1990 ρίχτηκε άπλετο φως στην ζοφερή υπόθεση Κατύν και επίσης αναγνωρίστηκε, με τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι το έγκλημα διαπράχθηκε με διαταγή της ηγεσίας των Μπολσεβίκων ! Δημοσιοποιήθηκαν μάλιστα όλες οι σχετικές αποδείξεις και τα στοιχεία.

Ωστόσο, στην Πατρίδα μας στελέχη του ΚΚΕ, αρθρογράφοι του «Ριζοσπάστη» και διάφοροι «ελευθεριακοί – ανένταχτοι κομμουνιστές», επιμένουν να προβάλλουν και να υποστηρίζουν τη σταλινική εκδοχή για το Κατύν, αναμασώντας κραυγαλέα ψεύδη και παραχαράσσοντας αναίσχυντα και αδίστακτα την ξεκάθαρη ιστορική αλήθεια.

Βεβαίως, το να δηλώνει κανείς σήμερα σταλινικός (όπως το κάνει η ηγεσία του ΚΚΕ) σημαίνει ουσιαστικά ότι δικαιολογεί τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των αντικομμουνιστών αντιφρονούντων και το σύστημα Γκουλάγκ, τις μαζικές εκκαθαρίσεις, τις «στημένες δίκες» της Μόσχας, τον «μεγάλο τρόμο», τον λιμό – «Χολόντομορ» στην Ουκρανία και μια σειρά από κτηνώδη μαζικά εγκλήματα, που παρήγαγαν … εκατομμύρια νεκρούς. Ολα αυτά, όσο αποτρόπαια, απάνθρωπα, κτηνώδη και άτιμα κι αν είναι, θεωρούνται …..αναγκαία βήματα στην πορεία της ανθρωπότητας προς τον σοσιαλισμό ! Αλλά επειδή υπάρχει το «συνταγματικό τόξο» όπου ανήκουν οι … παραδοσιακοί Μπολσεβίκοι του ΚΚΕ, ως νάρθηκας της εθνοφοβικής αστοφιλελεύθερης δεξιάς, όλα αυτά καλώς κρατούν και χειροκροτούνται αφειδώς !

Να θυμόμαστε κι όχι να κοιμόμαστε ! Το ατιμώρητο κτηνώδες έγκλημα στο Κατύν, με το οποίο ξεκινάμε την παρουσίαση των Κομμουνιστικών Εγκλημάτων, δεν αποτελεί πρωτοτυπία της χυδαιότητας και της ατιμίας των Μπολσεβίκων. Ο εκάστοτε «μαχόμενος» κομμουνισμός ξαναέγραφε την ιστορία και πλαστογραφούσε μεθοδικά τα γεγονότα. (Αυτό συνέβη, για παράδειγμα, προκειμένου, να υποβαθμιστεί ο ρόλος του Τρότσκι και άλλων Μπολσεβίκων ηγετών στην επανάσταση και να υπογραμμιστεί αντίθετα η μοναδική, κοσμογονική και πάντα πρωταγωνιστική συμβολή του Στάλιν. Το κόμμα μάλιστα δεν δίσταζε να χαλκεύει και να παραποιεί στοιχεία, ώστε να κατασκευάζει ψευδή κατηγορητήρια με βάση τα οποία ο Στάλιν οδηγούσε τους ίδιους τους συντρόφους του στο εκτελεστικό απόσπασμα ή σε πιο …εξωτικούς τρόπους θανάτου).

Οι σημερινοί θλιβεροί επίγονοι του κομμουνιστικού Μεσοπολέμου, σε κάθε περίπτωση θεωρούν «επαναστατικό» και «κομμουνιστικό» τους χρέος να δικαιολογούν την κομματική πολιτική, ακόμη και αν αυτή η στάση τους υπαγορεύει (όπως στην περίπτωση του Κατύν) την αποσιώπηση, την παραγνώριση ή και την παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας.
Βλέπετε «είναι ο Μπολσεβικισμός Ηλίθιοι !»

Έτσι κι οι στομφώδεις, στρατευμένοι και ημιμαθείς κομμουνιστές αρθρογράφοι, καθοδηγούμενοι από τον εθελότυφλο, πομπώδη, ανερμάτιστο κι επιθετικό φανατισμό τους, αγνοούν τα πορίσματα κάθε σοβαρής ιστορικής έρευνας και εμπιστεύονται τις συνωμοσιολογικές ψευδολογίες όλων των εθνομηδενιστών απατεώνων. Αποκρύπτουν από το κοινό τους, πολυάριθμα επιμελώς ερευνηθέντα, αντικειμενικά διαπιστωμένα και τεκμηριωμένα ιστορικά γεγονότα, τροποποιούν αυθαίρετα χρονολογίες και ημερομηνίες, αποσιωπούν την ύπαρξη προσώπων και συμβάντων, ενώ παραποιούν το νόημα δηλώσεων και τοποθετήσεων (που χτίζονται από τα επιλεγμένα τους συμφραζόμενά και παρουσιάζονται με δόλιο τρόπο, ο οποίος βέβαια αλλοιώνει το περιεχόμενό τους).

Στοιχειώδης διανοητική εντιμότητα επιβάλλει σε όσους εκφαίνουν ιστορικοπολιτικό λόγο να διενεργούν ψύχραιμο και απαρτιωμένο κριτικό έλεγχο όλων των δεδομένων, διασταύρωση κι επανεξέταση των στοιχείων, καθώς και αποφυγή κάθε ιδεολογικής προκατάληψης (που μετά βεβαιότητας γεννάει πεπερασμένη «σωληνώδη όραση», εκούσια δογματική τύφλωση, αδιάκοπη ανειλικρίνεια και επιτηδευμένη υποκρισία, κωμικοτραγικές υπεκφυγές και τερατώδη ψεύδη).

Οι Μπολσεβίκοι κάθε απόχρωσης (του νεοσταλινικού ΚΚΕ, του ψευτορεφορμιστικού ΣΥΡΙΖΑ και όλου του εσμού της «ανένταχτης» Αριστεράντζας) αρνούνται πεισματικά την αναμέτρηση με τα πραγματικά ιστορικά δεδομένα. Τους ενδιαφέρει μόνον η επικράτηση της δικής τους «αλήθειας», που ασφαλώς κρύβει πίσω της ένα πελώριο ανοσιούργημα φτηνιάρικης απάτης, τερατωδών ψευδών, επιθετικού θράσους, ανήθικης αναισχυντίας και κακότεχνων πλαστογραφιών.

Στη συνέχεια του άρθρου θα επανέλθουμε με την παραδοσιακή ιστορική γεγονοτολογική αλληλουχία των επί μέρους δεδομένων, γύρω από το έγκλημα του Κατύν.

Γ.Φουντάς.
(συνεχίζεται) 

Share This !

2022 ALL RIGHTS RESERVED COPYRIGHT ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΊ ΑΝΤΊΛΑΛΟΙ