ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι επιθέσεις δεν έγιναν μόνο εναντίον στρατιωτικών στόχων, αλλά κατά του γιουγκοσλαβικού πληθυσμού στο σύνολο του. Ως άμεσο αποτέλεσμα, χιλιάδες πολίτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 6.000 τραυματίστηκαν σοβαρά. Τα παιδιά αποτελούν το 30% όλων των θυμάτων, καθώς και το 40% των τραυματιών

Ας μιλήσουμε για εγκλήματα πολέμου,
αφού κάποιοι τρίβονται στην γκλίτσα του Πούτιν

Ο Μπάιντεν και οι μαριονέτες του στην Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες συχνά κατηγορούν τον Πούτιν ως «εγκληματία πολέμου», θα πρέπει όμως να σκεφτούν σοβαρά αυτή την κατηγορία, γιατί σύμφωνα με τα πρότυπα που θέτουν, πολλοί από τους ηγέτες της Δύσης θα πρέπει να βρεθούν στο εδώλιο. Οι δυτικοί ηγέτες θα πρέπει να ρίξουν μια μακρά ματιά στον καθρέπτη τους και αν θέλουν να είναι ελάχιστα σοβαροί ας ξεκινήσουν με τα εγκλήματα πολέμου του Σαουδάραβα μονάρχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ, ο οποίος ξεκίνησε έναν παράνομο επιθετικό πόλεμο εναντίον της Υεμένης στον οποίο έχουν σκοτωθεί πάνω από 400.000 άμαχοι.

Κύριοι και ενθουσιώδεις συνεργοί του πολέμου στην Υεμένη από πλευράς Δύσης είναι και ήταν οι πρόεδροι Ομπάμα, Τραμπ και Μπάιντεν, οι πρωθυπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου Κάμερον , Μέυ και Τζόνσον, καθώς και οι καγκελάριοι της Γερμανίας Μέρκελ και Σολτς. Αυτοί προμήθευσαν και προμηθεύουν την Σαουδική Αραβία με πολεμικό υλικό το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως εναντίον αμάχων. Βομβαρδισμοί γάμων, κηδειών, σχολικών λεωφορείων, νοσοκομείων και άλλων πολιτικών στόχων είναι στην ημερήσια διάταξη των Σαουδαράβων εδώ και 7 χρόνια, οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γερμανίας είναι άμεσα συνεργοί με τις φρικαλεότητες της σαουδαραβικής βασιλικής δικτατορίας.

Όμως η Υεμένη δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα εγκλημάτων πολέμου των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Ας θυμηθούμε το τρομερό έγκλημα του My Lai το 1968 στον πόλεμο του Βιετνάμ, όπου αμερικανικά στρατεύματα κυριολεκτικά έσφαξαν περίπου 500 αμάχους.
Ο στρατός των ΗΠΑ συγκάλυψε το έγκλημα, το οποίο δημοσιοποιήθηκε ένα χρόνο αργότερα με την κατάθεση του λοχία Michael Bernhardt. Για αυτές τις δολοφονίες και πολλές άλλες εναντίον αμάχων που έγιναν στο Βιετνάμ υπεύθυνοι ήταν οι τότε πρόεδροι των ΗΠΑ Τζόνσον και Νίξον, οι οποίοι ξεκίνησαν και συνέχισαν ένα παράνομο επιθετικό πόλεμο, γνωρίζοντας ότι χιλιάδες άμαχοι θα πέθαιναν από τους βομβαρδισμούς με χημικά (Agent Orange) και βόμβες διασποράς.

Παρενθετικά ας θυμηθούμε ότι το χημικό «Agent Orange» που χρησιμοποιήθηκε από τον αμερικανικό στρατό περιείχε την χημική ουσία διοξίνη, μια εξαιρετικά επικίνδυνη ουσία που προκαλεί γενετικές ανωμαλίες, αναπηρίες, καρκίνους και διαβήτη. Με το χημικό αυτό σε συγκέντρωση έως και 20 φορές μεγαλύτερη από το κανονικό που συνιστούσαν οι κατασκευαστές για την θανάτωση φυτών, οι Αμερικανοί ψέκασαν εκατομμύρια στρέμματα δασών και γεωργικών εκτάσεων στο κεντρικό και νότιο Βιετνάμ, εκτάσεις που έως σήμερα παραμένουν μη παραγωγικές, καθώς η διοξίνη μπορεί να παραμείνει τοξική στο έδαφος για δεκαετίες. Ο διεθνής Ερυθρός Σταυρός εκτιμά ότι 3 εκατομμύρια Βιετναμέζοι έχουν προσβληθεί από διοξίνη, συμπεριλαμβανομένων 150.000 παιδιών που γεννήθηκαν με σοβαρότατες γενετικές ανωμαλίες.

Μαζί με τον Σαουδάραβα Ζαγιέντ, ένας καλός υποψήφιος για να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου είναι και ο Τζορτζ Μπους, καθώς η επίθεση εναντίον του Ιράκ που διέταξε το 2003 ως πρόεδρος των ΗΠΑ βασίστηκε σε χειραγωγημένη και κατασκευασμένη έκθεση της CIA περί του χημικού οπλοστασίου του Σαντάμ Χουσεΐν. Ο παράνομος πόλεμος του Μπους κατέληξε με το να σκοτωθούν 1.366.350 Ιρακινοί άμαχοι. Ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τόνι Μπλερ είναι επίσης ένας καλός υποψήφιος για εγκληματίας πολέμου, καθώς ως συνωμότης-υποχείριο του Μπους υπερθεμάτισε με ψεύδη την επίθεση στο Ιράκ.

Ο πόλεμος του Μπους στο Αφγανιστάν που ξεκίνησε το 2001 με γελοία επιχειρήματα και τερματίστηκε το 2021 με την άτακτη φυγή των αμερικανο-νατοϊκών στρατευμάτων, είχε ως θύματα 212.191 άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Λόγω των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών αυτού του πολέμου (κυρίως αντάρτικο), είναι δύσκολο να γίνει διαχωρισμός μεταξύ αμάχων και μαχητών Αφγανών. Ας θυμηθούμε όμως χαρακτηριστικά την θανατηφόρα επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος τον περασμένο Αύγουστο εναντίον μιας ολόκληρης οικογένειας (3 ενήλικες, 7 παιδιά) στην Καμπούλ, κατά την διάρκεια της αποχώρησης των αμερικανικών κατοχικών δυνάμεων.

Στον παράνομο πόλεμο εναντίον της Γιουγκοσλαβίας που οργάνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Κλίντον το 1999, οι αεροπορικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ πραγματοποίησαν σε διάστημα 3 μηνών πάνω από 35.000 αποστολές μάχης. Χρησιμοποιήθηκαν 1.000 περίπου πολεμικά αεροσκάφη και 200 ελικόπτερα. Περισσότεροι από 20.000 πύραυλοι αέρος-εδάφους εκτοξεύτηκαν εναντίον στόχων (μεταξύ των οποίων και η πρεσβεία της Κίνας στο Βελιγράδι), στο έδαφος της Γιουγκοσλαβίας έπεσαν περίπου 79.000 τόνοι εκρηκτικών, συμπεριλαμβανομένων 35.450 βομβών διασποράς που απαγορεύονται βάσει διεθνών συνθηκών. Οι επιθέσεις δεν έγιναν μόνο εναντίον στρατιωτικών στόχων, αλλά κατά του γιουγκοσλαβικού πληθυσμού στο σύνολο του. Ως άμεσο αποτέλεσμα, χιλιάδες πολίτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 6.000 τραυματίστηκαν σοβαρά. Τα παιδιά αποτελούν το 30% όλων των θυμάτων, καθώς και το 40% των τραυματιών. Οι βόμβες διασποράς απεμπλουτισμένου ουρανίου έχουν καθυστερημένες επιπτώσεις, παιδιά (τότε) και ενήλικες συνεχίζουν να πέφτουν θύματα αυτών των βομβών που διασκορπίστηκαν στο έδαφος της Γιουγκοσλαβίας.

Ακροτελεύτια: Οι κατήγοροι του Πούτιν θα πρέπει να προσέχουν τι επιθυμούν. Τα στοιχεία κατά του Πούτιν για εγκλήματα πολέμου επί του παρόντος απουσιάζουν, αποκλειστικά βασίζονται στην προπαγανδιστική μηχανή δυτικών μυστικών υπηρεσιών, εξ άλλου ποιο στρατιωτικό ή πολιτικό όφελος θα απέφεραν στην Ρωσία. Η Δύση πρέπει να πάρει στα σοβαρά τα εγκλήματα πολέμου, ξεκινώντας από τα δικά της.

Georg Lah

Share This !

2022 ALL RIGHTS RESERVED COPYRIGHT ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΊ ΑΝΤΊΛΑΛΟΙ