ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

Είναι σαν να θέλει ο Μπάϊντεν να διατηρήσει αδύναμη την εγχώρια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου για κάποιον ακατανόητο λόγο, εκτός του να μοχλεύει την ληστρική κερδοσκοπία των πολυεθνικών πλουτοκρατικών κύκλων και την οικονομική διαχείριση της πολιτικής ζωής των ΗΠΑ. 

ΠΡΟΣ ΠΟΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ;

Μέρος 4

Καθώς ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν κλιμακώνει τη στρατιωτική του επίθεση στην Ουκρανία, ο Τζόε Μπαϊντεν έχει υποκύψει σε πολλαπλές πιέσεις του «μητρικού» του συστήματος και απαγόρευσε τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία. Δήλωσε από την αίθουσα Roosevelt στις 8 Μαρτίου: «Ανακοινώνω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στοχεύουν στην κύρια αρτηρία της οικονομίας της Ρωσίας. Απαγορεύουμε όλες τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, φυσικού αερίου και ενέργειας. Το ρωσικό πετρέλαιο δεν θα είναι πλέον αποδεκτό στις εισόδους των ΗΠΑ και ο αμερικανικός λαός θα επιφέρει ένα άλλο ισχυρό πλήγμα στην πολεμική μηχανή του Πούτιν».

Δεδομένου ότι το 2021 καταγράφονταν 672.000 εισαγόμενα βαρέλια αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου ανά ημέρα από τη Ρωσία (!), η απαγόρευση του πετρελαίου στις επόμενες εβδομάδες θα μπορούσε να …. προωθήσει τις τιμές του (από άλλους προμηθευτές) πέρα από τα 150 δολάρια ανά βαρέλι. Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές βενζίνης των ΗΠΑ - οι οποίες βρίσκονται ήδη σε «ιστορικό υψηλό» - θα συνεχίσουν να αυξάνονται και στο επικείμενο καλοκαίρι, αναγκάζοντας πολλούς Αμερικανούς να κάνουν σοβαρές οικονομικές περικοπές.

Ο Μπάϊντεν αναγνώρισε αυτόν τον επικείμενο … οικονομικό πόνο των υπηκόων του στην ομιλία του: «Η απόφαση σήμερα δεν είναι χωρίς κόστος, ούτε εδώ στο σπίτι μας. Ο πόλεμος του Πούτιν βλάπτει ήδη τις αμερικανικές οικογένειες στην… αντλία αερίου. Δεδομένου ότι όταν ο Πούτιν ξεκίνησε τη στρατιωτική του συσσώρευση στα ουκρανικά σύνορα, τότε, στην Αμερική, η τιμή του αερίου στην αντλία ανέβηκε 75 σεντς και με αυτή του τη δράση, πρόκειται να αυξηθεί περαιτέρω. Πρόκειται να κάνω ό,τι μπορώ για να ελαχιστοποιήσω την αύξηση της τιμής εδώ στο σπίτι μας λόγω του Πούτιν.»

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, δεν κάνει και πολλά πράγματα για να ελαχιστοποιήσει την αύξηση των «τιμών του Πούτιν». Ο Μπάϊντεν επανεξετάζει τις κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας και του Ιράν, ώστε αυτές οι δύο …. αφορισμένες και δαιμονικές δικτατορίες να του πωλούν τώρα περισσότερο πετρέλαιο. Και επίσης εξετάζει ένα ταξίδι στη Σαουδική Αραβία για να…. ικετεύσει τους Σαουδάραβες να αντλήσουν τελικά περισσότερο πετρέλαιο προς τις διεθνείς αγορές. Αλλά δεν κάνει τίποτα για να ενισχύσει την παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ ! Ας δούμε λοιπόν επισκοπικά και ερμηνευτικά το αποκαλυπτικό δρώμενο γύρω από το ενεργειακό στο εσωτερικό της ψευδο«αυτοκρατορίας»

Όπως είπε στο «Fox Business», στις 9 Μαρτίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της πετρελαϊκής εταιρείας του Κάνσας «Πετρέλαιο Αμερικανός Πολεμιστής», Σέσιλ Ο Μπρέητ : «Ο Μπάϊντεν, από την πρώτη ημέρα της Προεδρίας του, κατέστησε κορυφαία προτεραιότητά του να ρημάξει τους παραγωγούς αμερικανικού πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η διακυβέρνηση του Μπάϊντεν κατέκοψε κάθε πρόοδο στον αγωγό Keystone (μεταξύ Καναδά – ΗΠΑ), έκλεισε τις μισθώσεις στις ομοσπονδιακές εδαφικές εκτάσεις, ενθάρρυνε ακόμη και την κοινωνικά “αφυπνισμένη” (δηλαδή ευαισθητοποιημένη ενάντια στον ρατσισμό) και προοδευτική, βουλιμική και κερδοσκοπική Wall Street να απεκδυθεί τα ορυκτά καύσιμα και εγκατέστησε στην διοίκηση απόλυτους ανταγωνιστές στην Federal Reserve, στην Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος και στο Υπουργείο Εσωτερικών.»

Η εταιρεία «Πετρέλαια Αμερικανός Πολεμιστής» εξακολουθεί να έχει 60 εργαζομένους πλήρους απασχόλησης, αλλά δεν έχει αντλήσει κανένα πετρέλαιο επί ένα ολόκληρο έτος, λόγω δυσκολιών να πάρει δάνεια και να βρει πρόσθετους υπαλλήλους. Έτσι, ο Ο’ Μπρέητ ξέρει πολύ καλά για τι μιλάει όταν λέει ότι η επίτευξη της αμερικανικής ενεργειακής ανεξαρτησίας πρόκειται να απαιτήσει πολύ περισσότερα απ’ ότι μια συζήτηση.
Θα απαιτήσει πολιτικές φιλικές προς την ενέργεια από την κυβέρνηση του Μπάϊντεν.

Η αμερικανική κυβέρνηση για να διασώσει τους Αμερικανούς και όχι την πλουτοκρατία του παρασκηνίου, πρέπει να ακυρώσει τους κανονισμούς που έχουν σχεδιαστεί για να περιορίσουν την παραγωγή πετρελαίου, να επιταχύνει την έκδοση των αδειών γεώτρησης πετρελαίου και να ενθαρρύνει τις επενδύσεις στη βιομηχανία πετρελαίου, εάν θέλει να ελέγξει τις τιμές του φυσικού αερίου. Αντίθετα, έχει απαγορεύσει τις γεωτρήσεις στην ομοσπονδιακή γη, σταμάτησε τις πωλήσεις μίσθωσης και περιέσφιξε ασφυκτικά τις μισθώσεις με τόσο μεγάλη γραφειοκρατία που χρειάζονται τέσσερις μήνες για να εγκριθεί μια από αυτές. Είναι σαν να θέλει ο Μπάϊντεν να διατηρήσει αδύναμη την εγχώρια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου για κάποιον ακατανόητο λόγο, εκτός του να μοχλεύει την ληστρική κερδοσκοπία των πολυεθνικών πλουτοκρατικών κύκλων και την οικονομική διαχείριση της πολιτικής ζωής των ΗΠΑ.

Βεβαίως ο Πρόεδρος Μπάϊντεν ουδέποτε είπε ρητά ότι ο λόγος της ενεργειακής του επιλογής είναι να οδηγήσει αναγκαστικά περισσότερες αμερικανικές εταιρείες προς την … «πράσινη ενέργεια», όμως άλλοι στην κυβέρνησή του ήσαν πιο ειλικρινείς : Μόνο τέσσερις μέρες μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Τζένιφερ Γκράνχολμ τόνισε ότι η Αμερική πρέπει να απομακρυνθεί τάχιστα από τα ορυκτά καύσιμα. Ανακοίνωσε μια δέσμευση περισσότερων από 90 εταιρειών και οργανισμών ότι θα μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα, ενώ για να επιτύχουν αυτόν τον στόχο θα καίνε λιγότερα καύσιμα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο Μπράϊαν Κρίστοφερ Ντης, Διευθυντής του «Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου» των ΗΠΑ (που είχε ιδρυθεί από τον… μεγάλο πολέμαρχο Μπιλ Κλίντον το 1993) απηχώντας τις παρατηρήσεις της Γκράνχολμ, είπε στις 8 Μαρτίου : «…. η μόνη βιώσιμη πορεία προς την ενεργειακή ανεξαρτησία για την αμερικανική οικονομία είναι να μειώσει συνολικά την ενεργειακή ένταση της οικονομίας μας. Και τελικά να την μειώσουμε στο μηδέν και να φτάσουμε σε μια θέση όπου δεν θα εξαρτώμαστε πλέον από τα ορυκτά καύσιμα. Αυτό είναι ένα μακροπρόθεσμο έργο ... και ο βέβαιος οικονομικός μας πόνος θα πρέπει μόνο να ενισχύσει τις προσπάθειές μας ώστε να προσπαθήσουμε να κινηθούμε πιο γρήγορα σε αυτήν την κατεύθυνση».

Συνεπώς όπως αναδιαρθρώνεται η αμερικανική δομή παραγωγής ενέργειας, τελικά ο Μπάϊντεν μπορεί εύλογα και άνετα να ζητήσει από το Ιράν, τη Σαουδική Αραβία και τη Βενεζουέλα πετρέλαιο, ως προσωρινή λύση στις υψηλές τιμές φυσικού αερίου πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές, αλλά δεν πρόκειται να διευκολύνει τις εταιρείες των ΗΠΑ να προβούν σε γεωτρήσεις … επειδή αυτό μπορεί να εκτροχιάσει την «πράσινη ατζέντα» του. Αυτός ο … αφοσιωμένος πατριώτης θα προτιμούσε να βοηθήσει τους Πέρσες μουλάδες, τους Άραβες σαλαφιστές και τους αριστεριστές - κομμουνιστές της Βενεζουέλας παρά τους Αμερικανούς εργάτες πετρελαίου. Αυτή η παράλογη ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης του Μπάϊντεν ήταν σαν να επιδίωκε βλακωδώς και να προεξήγγειλε με εύσχημο τρόπο την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο εκλιπών, γραφικός και … επικίνδυνος, Χέρμπερτ Άρμστρονγκ έγραψε ότι τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αμερικής ήταν …. ευλογίες από τον Θεό ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τα εκτιμούν πλέον με τον τρόπο που πρέπει. Στο βιβλίο του ορόσημο «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία στην Προφητεία» («The United States and Britain in Prophecy»,1945) εξήγησε ότι ο αγγλο-σαξωνικοί λαί προέρχονται από …. τις χαμένες φυλές του αρχαίου Ισραήλ. Ανέφερε μια προφητεία που είπε ο Μωυσής μόλις πριν από το θάνατό του για τον ορυκτό πλούτο που θα κατέχουν αυτές οι χαμένες φυλές στους εσχάτους καιρούς :

«Εις δε την φυλή του Ιωσήφ είπε: “ευλογημένη από τον Κυριο και πλούσια θα είναι η χώρα της φυλής αυτής· θα απολαμβάνει τις δωρεές των εποχών του ουρανού, την ευεργετική δρόσο και τα πηγαία ύδατα, που θα αναβλύζουν από την γη. Από τα προϊόντα κάθε εποχής, η οποία θα κανονίζεται από τις θέσεις του ηλίου και την διαδοχή των μηνών, από τους καρπούς της κορυφής αιωνοβίων ορέων, από τους καρπούς αρχαιοτάτων λόφων· σε εκάστη εποχή η χώρα της φυλής αυτής θα είναι γεμάτη από αγαθά. Και κάθε τι άλλο ευάρεστο στον Θεό, ο οποίος είχε παρουσιασθεί στην βάτον, ας έλθει ως ευλογία στην κεφαλή του Ιωσήφ, εις την φυλήν εκείνου ο οποίος είχε δοξασθεί μεταξύ των αδελφών του. Θα είναι ρωμαλέα και ωραία ωσάν τον πρωτότοκο μόσχο ταύρου, η δύναμή της, ωσάν την δύναμη του μονόκερου. Με την ισχή της θα καταβάλει συγχρόνως λαούς μέχρι των άκρων της γης. Τέτοιοι θα είναι οι αναρίθμητοι απόγονοι της φυλής του Εφραίμ και τέτοιοι θα είναι οι χιλιάδες απόγονοι του Μανασσή, των δύο αυτών τέκνων του Ιωσήφ».(Δευτερονόμιο 33:13-17).

[«καὶ τῷ ᾿Ιωσὴφ εἶπεν· ἀπ᾿ εὐλογίας Κυρίου ἡ γῆ αὐτοῦ, ἀπὸ ὡρῶν οὐρανοῦ καὶ δρόσου καὶ ἀπὸ ἀβύσσων πηγῶν κάτωθεν καὶ καθ᾿ ὥραν γενημάτων ἡλίου τροπῶν καὶ ἀπὸ συνόδων μηνῶν, ἀπὸ κορυφῆς ὀρέων ἀρχῆς καὶ ἀπὸ κορυφῆς βουνῶν ἀενάων καὶ καθ᾿ ὥραν γῆς πληρώσεως. καὶ τὰ δεκτὰ τῷ ὀφθέντι ἐν τῇ βάτῳ ἔλθοισαν ἐπὶ κεφαλὴν ᾿Ιωσήφ, καὶ ἐπὶ κορυφῆς δοξασθεὶς ἐπ᾿ ἀδελφοῖς. πρωτότοκος ταύρου τὸ κάλλος αὐτοῦ, κέρατα μονοκέρωτος τὰ κέρατα αὐτοῦ· ἐν αὐτοῖς ἔθνη κερατιεῖ ἅμα ἕως ἀπ᾿ ἄκρου γῆς. αὗται μυριάδες Εφραΐμ, καὶ αὗται χιλιάδες Μανασσῆ»].

Κατά την προσέγγιση αυτήν, οι κύριοι «καρποί της κορυφής αιωνοβίων ορέων» και οι πολύτιμοι «καρποί αρχαιοτάτων λόφων» αναφέρονται στον ορυκτό πλούτο που πρέπει να ανασκαφεί από το έδαφος !

[Ο Άρμστρονγκ (1892 -1986) ήταν ένας Αμερικανός Ευαγγελιστής που ίδρυσε την «Παγκόσμια Εκκλησία του Θεού» (WCG). Όντας ένας πρώιμος πρωτοπόρος του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού ευαγγελισμού, ο Άρμστρονγκ διακήρυξε πως το … δόγμα του ήταν ο ολοκληρωμένος συνδυασμός δογμάτων από ολόκληρη τη Βίβλο, υπό το πρίσμα του Νέου Συμφώνου με τον Θεό, το οποίο ορίστηκε να είναι το ανακαινισμένο αληθινό ευαγγέλιο. Αυτά τα δόγματα και οι διδασκαλίες έχουν αναφερθεί ως «αρμστρονγκισμός».
Οι διδασκαλίες του Άρμστρονγκ απαιτούσαν την τήρηση τμημάτων του Μωσαϊκού Νόμου, συμπεριλαμβανομένης της έβδομης ημέρας, του Σαββάτου, των διατροφικών απαγορεύσεων και των «ιερών ημερών» του Νόμου.


Επίσης, διακήρυξε ότι πίσω από τις σύγχρονες παγκόσμιες εκδηλώσεις ξεδιπλώθηκαν διάφορες βιβλικές προφητείες, τις οποίες ερμήνευσε υπό το φως του ιστορικά ανυπόστατου «Βρετανικού Ισραηλιτισμού» της «Βρετανοϊσαρηλιτικής Θεωρίας». Ως ιδρυτής και επικεφαλής του «Διεθνούς Πολιτιστικού Ιδρύματος Πρέσβης», ο Άρμστρονγκ και οι σύμβουλοί του συναντήθηκαν με επικεφαλής κυβερνήσεων σε διάφορα έθνη, στους οποίους περιέγραφε τον εαυτό του ως «πρεσβευτή χωρίς χαρτοφυλάκιο για την παγκόσμια ειρήνη ». Το προαναφερόμενο διάσημο βιβλίο του περί προφητείας για τους Αγγλοαμερικανούς, είναι πιθανότατα κλεψίτυπο στο πλείστο του, από το βιβλίο του Τζον Χάρντεν Άλεν, (Αμερικανού ιεροκήρυκα συνδεδεμένου με την Εκκλησία του Θεού και τον Βρετανικό Ισραηλιτισμό) «Το σκήπτρο του Ιούδα και τα πρωτοτόκια του Ιωσήφ» («Judah's Sceptre and Joseph's Birthright»-1902)

Με τον όρο «Βρετανοϊσραηλιτική θεωρία» ή «Αγγλοϊσραηλιτική θεωρία» (που έφθασε να έχει την κοινωνική ισχύ Δόγματος !) αναφέρεται εκείνη η θεωρία κατά την οποία οι Άγγλοι φέρονται ως δήθεν απόγονοι των παλαιών εκείνων Ισραηλιτών οι οποίοι είχαν αιχμαλωτισθεί από τους Ασσυροβαβυλώνιους το 721 π.Χ και οι οποίοι με την πάροδο του χρόνου αναμίχθηκαν με Σάκκες και Σκύθες. Κατόπιν ήλθαν και εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Βόρεια Ευρώπη, θεωρούμενοι ως πρόγονοι διαφόρων λαών της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης, ιδιαίτερα δε των Σαξόνων και άλλων εθνοτικών ομάδων της Αγγλίας.


Εκείνοι οι πρόγονοι των Άγγλων και των άλλων Βρετανών είναι κατά την θεωρία αυτή οι γραμμικά άμεσοι απόγονοι των δέκα χαμένων φυλών των αρχαίων Ισραηλιτών. Συχνά στο δόγμα αυτό περιλαμβάνεται και το δόγμα ότι η βασιλική αγγλική οικογένεια κατάγεται άμεσα από τη γραμμή του βασιλιά Δαβίδ ! Η ανάπτυξη αυτής της θεωρίας οφείλεται αποκλειστικώς στους Άγγλους«Πουριτανούς», από τον 16° αιώνα, τους ώθησε δε σε αυτήν ο εξαιρετικός τους ζήλος και η παθιασμένη τους προσήλωση επί των κειμένων της Παλαιός Διαθήκης. Ασφαλώς τα παράδοξα κεντρικά δόγματα της Βρετανοϊσραηλιτικής θεωρίας έχουν καταρριφθεί από αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία, προερχόμενα από τη σύγχρονη αρχαιολογική, φιλολογική, γενετική και γλωσσική έρευνα. Όμως το σύνολο Δόγμα εξακολουθεί και σήμερα να έχει και σήμερα ένα μικρό αριθμό οπαδών. Το αντίστοιχο πολύμορφο και πολυεπίπεδο κοινωνικό κίνημα δεν είχε ποτέ μια καθοδηγητική οργάνωση ή μια συγκεντρωτική δομή.


Σε ολόκληρη την Βρετανική Αυτοκρατορία και στην Αμερική συγκροτήθηκαν ποικίλες βρετανοϊσραηλιτικές οργανώσεις από την δεκαετία του 1870 και ύστερα. Μάλιστα ένας μικρός αριθμός αυτών των οργανώσεων είναι ακόμα και σήμερα ενεργός, παρότι καμία επιστημονική απόδειξη δεν στηρίζει την ενδιαφέρουσα αλλά ανυπόστατη και παράλογη θεωρία. Το 1919 ιδρύθηκε στο Λονδίνο η «Βρετανοϊσραηλιτική Παγκόσμια Ομοσπονδία» (BIWF), και οι «Εκδόσεις Διαθήκη» (αναφέρεται στην Διαθήκη Ιεχωβά - Ισραήλ) το 1922. Ο Γουίλιαμ Πάσκοε Γκόαρντ ήταν ο πρώτος διευθυντής του εκδοτικού οίκου. Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου πολλές εξέχουσες προσωπικότητες υπεστήριξαν την οργάνωση BIWF και τον εκδότη της : Η Πριγκίπισσα Αλίκη, κόμισσα του Άθλον, ήταν η κατ’ εξοχήν προστάτις της Οργάνωσης προ του Β’ Μεγάλου Πολέμου. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα μέλη της οργάνωσης ήταν ο Γουίλιαμ Μάσσεϋ, ο μετέπειτα πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας. Εξ αιτίας της επεκτατικής φύσης της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, οι πιστοί στο βρετανοϊσραηλιτισμό έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, ενώ η BIWF επεκτάθηκε στην Βρετανική Κοινοπολιτεία. Ο Χάουαρντ Ραντ επεξέτεινε την θεωρία και έγινε Εθνικός Επίτροπος της Αγγλοσαξονικής Ομοσπονδίας της Αμερικής το 1928. Αυτός εξέδωσε «Το Δελτίο», που αργότερα μετονομάστηκε «Ο Αγγελιοφόρος της Διαθήκης» και πρόσφατα σε «Πεπρωμένο».]

Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να είναι το κορυφαίο κράτος στο πεδίο παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο, αλλά απευθύνεται κλιμακωτά όλο και περισσότερο στα «τυραννικά καθεστώτα» διαφόρων εθνών όπως το Ιράν, η Σαουδική Αραβία και η Βενεζουέλα για τις ενεργειακές ανάγκες τους, διότι η Αμερική θέλει να περιορίσει την παραγωγή πετρελαίου της !

Αυτή η ακατανόητη και αυτοκαταστροφική επιθυμία να «σαμποτάρουν» τελικά την ενεργειακή τους κυριαρχία οι ίδιες οι σημερινές Η.Π.Α., αποκαλύπτει μια βαθιά ανόητη και περιφρονητικά αγνώμονα στάση προς την Πρόνοια και τον Παντοδύναμο, στάση που φαίνεται ξεκάθαρα πως θα «κοστίσει» κυριολεκτικά και μεταφορικά στους Αμερικανούς, καθώς άλλα έθνη προωθούνται για να γεμίσουν το κενό ισχύος που αφήνει πίσω της η Αμερική.


Πολύκαρπος Παναγιωτίδης 

Share This !

2022 ALL RIGHTS RESERVED COPYRIGHT ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΊ ΑΝΤΊΛΑΛΟΙ