ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

[...] Η κυβέρνηση του κλόουν Ζελένσκι υπέπεσε στο μοιραίο σφάλμα να πιστεύει ότι οι Ρώσοι ήθελαν να εισβάλουν στο Κίεβο, με αποτέλεσμα ισχυρές δυνάμεις του ουκρανικού στρατού να εγκλωβιστούν για την υπεράσπιση της πρωτεύουσας.

Σήμερα είναι πλέον πολύ αργά για να βοηθήσουν στα άλλα μέτωπα που ήδη κατέρρευσαν, ειδικά στον κύριο στόχο της Ρωσίας που είναι η νότια-νοτιοανατολική Ουκρανία.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ο ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Είτε η Δύση το θέλει ή όχι, η Ουκρανία έχει ηττηθεί εδώ και πολύ καιρό.
Αλλά η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες δεν θέλουν να το παραδεχθούν. Γιατί;
Επειδή ο διακηρυγμένος στόχος των πολεμοκάπηλων της Δύσης είναι μέσω του πολέμου στην Ουκρανία «να ματώσουν τους Ρώσους».
Τουτέστιν, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ θέλουν η Ουκρανία να συνεχίσει να πολεμά την Ρωσία μέχρι τελευταίου Ουκρανού στρατιώτη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συστημικά μέσα ενημέρωσης στην Δύση και στην Ελλάδα (ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1, ΜΕGA κ.α.) καλλιεργούν με έκδηλη ανυπομονησία το αφήγημα ότι, χάριν της δυτικής συμπαράστασης και των προμηθειών όπλων, ο Ουκρανικός στρατός είναι αρκετά ισχυρός για να σταματήσει την ρωσική προέλαση και να απωθήσει τους Ρώσους.
Αυτές οι δήθεν καλές προοπτικές ενισχύονται από τον υπαινιγμό κάποιων «πολεμικών» ανταποκριτών (συνήθως κάποιες κορασίδες που κάνουν ρεπορτάζ από εκεί όπου τους στέλνει το ουκρανικό επιτελείο προπαγάνδας, παπαγαλίζοντας τις ασυναρτησίες του Ζελένσκι) ότι ο Ρωσικός στρατός είναι ανίκανος, τα ρωσικά όπλα είναι αναξιόπιστα και η στρατιωτική επιμελητεία των Ρώσων ένα βήμα πριν την καταστροφή.

Κατά συνέπεια και σύμφωνα με την λογική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, όσο οι Ουκρανοί συνεχίσουν να αγωνίζονται, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες νίκης τους.
Δηλαδή, αυτό που προσπαθεί να εμφυσήσει η δυτική προπαγάνδα στην κοινή γνώμη της Δύσης και στους μη ρωσόφιλους Ουκρανούς πολίτες (πιστέψτε με υπάρχουν πολλοί ρωσόφιλοι σε αυτή την χώρα), είναι ότι μια ήττα της Ρωσίας είναι θέμα χρόνου.

Αυτή η τεχνητά δημιουργημένη ελπίδα για δήθεν επικείμενη νίκη επιτρέπει στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ να διατηρήσουν το μαχητικό ηθικό του ουκρανικού στρατού, αν και τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι πληροφορίες για αυτομόληση πολλών ανωτέρων και ανωτάτων αξιωματικών. Οι πολεμοκάπηλοι και «πολέμαρχοι» της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται ότι με αυτή την στρατηγική όχι μόνο οδηγούν τον ουκρανικό στρατό στο σφαγείο, αλλά πάνω από όλα ελπίζουν ότι με αυτή τους την στρατηγική ο ουκρανικός λαός θα έχει περισσότερα θύματα.
Με την εγκληματική τους πολιτική οι Ευρωατλαντιστές θυσιάζουν άσκοπα εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους για να καθυστερήσουν την ήττα για μερικές ημέρες ή εβδομάδες.
Σε αυτό το προπαγανδιστικό πλαίσιο, η ελληνική κυβέρνηση και τα αργυρώνητα μέσα ενημέρωσης ρίχνουν καθημερινά λίτρα κροκοδείλιων δακρύων πάνω από τα αθώα θύματα της «ρωσικής επιθετικότητας».

Στην πραγματικότητα, η Ουκρανία είχε ήδη χάσει τον πόλεμο τις πρώτες ώρες μετά την ρωσική εισβολή. Με τους πυραύλους εξαιρετικής ακριβείας, με τα υπερ-υπερηχητικά πυραυλικά συστήματα, οι Ρώσοι κατέστρεψαν σχεδόν όλους τους κόμβους διοίκησης, ελέγχου, επικοινωνίας και επιμελητείας (αποθήκες πυρομαχικών, όπλων, καυσίμων) των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς και των συστημάτων ραντάρ και αεράμυνας, εκτός αυτών που βρίσκονται εντός αστικών κέντρων, οι Ρώσοι αποφεύγουν να τα καταστρέψουν για να αποφευχθούν μεγάλες απώλειες στους αμάχους. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το smartphone του αχυράνθρωπου Ζελένσκι ως κέντρο διοίκησης του ουκρανικού στρατού με τον ίδιο ως «αρχιστράτηγο» στα δελτία ειδήσεων του CNN και του ZDF και σε κάποια Κοινοβούλια δυτικών χωρών είναι ικανή συνθήκη για την νίκη των Ουκρανών, τότε είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Η ουκρανική στρατιωτική μηχανή δεν ήταν σε θέση από τα πρώτα εικοσιτετράωρα της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης να μετακινήσει στρατεύματα μεταξύ των διαφόρων μετώπων που είχε ανοίξει η Ρωσία κατά μήκος της γραμμής Ντονμπάς, κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας στο νότο και στον βορρά κατά μήκος των συνόρων Ουκρανίας-Λευκορωσίας-Ρωσίας.
Η κυβέρνηση του κλόουν Ζελένσκι υπέπεσε στο μοιραίο σφάλμα να πιστεύει ότι οι Ρώσοι ήθελαν να εισβάλουν στο Κίεβο, με αποτέλεσμα ισχυρές δυνάμεις του ουκρανικού στρατού να εγκλωβιστούν για την υπεράσπιση της πρωτεύουσας. Σήμερα είναι πλέον πολύ αργά για να βοηθήσουν στα άλλα μέτωπα που ήδη κατέρρευσαν, ειδικά στον κύριο στόχο της Ρωσίας που είναι η νότια-νοτιοανατολική Ουκρανία.
Ο ισχυρός στρατιωτικός σχηματισμός των Ουκρανών (60.000 στρατιώτες) που βρίσκεται βόρεια των επαρχιών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ (Ντονμπάς) έχει περικυκλωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις που κινούνται από τον νότο και τον βορρά, είναι ζήτημα χρόνου η εξόντωση ή
η παράδοση τους λόγω έλλειψης πυρομαχικών και βαρέων όπλων που έχουν καταστραφεί από την ρωσική πολεμική αεροπορία.

Σε αντίθεση με αυτά που διαλαλούν στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης «πολεμικοί» ανταποκριτές, η αργή προέλαση των Ρώσων σε περικυκλωμένες μεγάλες πόλεις, όπως η Μαριούπολη, δεν είχε καμία σχέση με φερόμενη ρωσική ανικανότητα και αδυναμία ή με την δύναμη του Ουκρανού αντιπάλου, αλλά με την προσοχή για τον τοπικό άμαχο πληθυσμό, τον οποίο πολύ θα ήθελαν οι πολεμοκάπηλοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να βλέπουν να θυσιάζεται στον βωμό των αμυντικών τους εταιριών και της ιμπεριαλιστικής τους τακτικής δεκαετιών.

Οι Ρώσοι δεν θέλουν να θυσιαστούν άμαχοι, καθώς θεωρούν τους Ουκρανούς «αδελφό λαό» που αναγκάστηκε να πολεμήσει γιατί παραπλανήθηκε από την Δύση. Αυτό δεν είναι μια αφελής εκτίμηση, διαπιστώνεται από τα γεγονότα. Η Ρωσία εξακολουθεί να προμηθεύει με φυσικό αέριο την Ουκρανία, δεν απενεργοποίησε το διαδίκτυο, δεν κατέστρεψε τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας και την παροχή φυσικού νερού.
Θυμίζω ότι όταν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ επιτέθηκαν στην Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στην Λιβύη, το πρώτο που έκαναν ήταν να καταστρέψουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού και όλες τις πολιτικές υποδομές.

Συμπέρασμα:
ΗΠΑ και ΝΑΤΟ βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, καθώς όσον αφορά το στρατιωτικό σκέλος, ο χρήσιμος ηλίθιος Ουκρανία με τον αχυράνθρωπο Ζελένσκι πνέει τα λοίσθια, οσονούπω το σφαγείο στο οποίο οδηγούν τον ουκρανικό στρατό Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες δεν θα έχει προμήθειες.

Ότι δε αφορά το σκέλος οικονομικές κυρώσεις, η Ρωσία είναι αυτάρκης και δεν εξαρτάται από τις εισαγωγές. Οι εξαγωγές της είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ευημερία της Δύσης. Εάν η Ρωσία στερήσει από τη Δύση σιτάρι, ποτάσα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, παλλάδιο, νικέλιο και άλλα σημαντικά ορυκτά, οι οικονομίες της Ευρώπης και των ΗΠΑ κινδυνεύουν με κατάρρευση.
Εάν το δολάριο πάψει να χρησιμοποιείται ως διεθνές αποθεματικό νόμισμα από την Ρωσία, την Κίνα, την Ινδία, το Ιράν, την Σαουδική Αραβία, την Βραζιλία και πολλές άλλες χώρες όπως διαφαίνεται, τότε θα καταλήξει στα σκουπίδια της ιστορίας.

Πιστεύω ότι το επιτελείο του πάσχοντος από άνοια Μπάιντεν έκανε το μοιραίο λάθος να δαιμονοποιήσει τον Πούτιν, κάτι που ένωσε τον ρωσικό λαό πίσω από τον ηγέτη του και τον ετοίμασε για το ξεκίνημα ενός αγώνα κατά της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία που ήταν αποτέλεσμα της επιθετικής πολιτικής και εξάπλωσης του ιμπεριαλιστικού ΝΑΤΟ άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου κατά της Νέας Παγκόσμιας Τάξης. Στο καράβι της Δύσης δεν υπάρχει Οδυσσέας για να το οδηγήσει σε απάνεμο λιμάνι, οι ηγέτες της ομοιάζουν με τον «ηλίθιο και πανηλίθιο» της γνωστής χολιγουντιανής ταινίας.

Georg Lah 

Share This !

2022 ALL RIGHTS RESERVED COPYRIGHT ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΊ ΑΝΤΊΛΑΛΟΙ