ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Είχε μαλλιάσει η γλώσσα μου να πείσω τους «μεγάλους» να πουν ένα «ευχαριστώ» στους ανθρώπους αυτούς.
Γύριζαν στα γραφεία από τις δράσεις εξουθενωμένοι.

Στην αρχή δεν τους έδιναν ούτε νερό, ούτε τους άφηναν να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά στα γραφεία.
Παραδώστε το υλικό και διαλυθείτε!!

ΣΠΑΘΑΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ - ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ 

Συνεχίζω καλοί μου φίλοι από εκεί πού έμεινα στο προηγούμενο.
Παρά τα πρώτα συμπτώματα που έδειχναν ότι κάτι πάει πολύ στραβά, ο κόσμος διαπνεόταν από ένα βαθύ και δυνατό Εθνικό συναίσθημα. Ο ενθουσιασμός και η ελπίδα διατηρήθηκαν. Στην αρχική Τοπική συνέρρεε κόσμος. Πολλοί ερχόντουσαν με διάθεση να προσφέρουν, άλλοι να δουν τι συμβαίνει. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη δεύτερη ανοιχτή Γιορτή Νεολαίας. Μία αυθόρμητη προσέλευση 3500 νέων που κατέκλυσαν το χώρο. Χωρίς διαφήμιση, χωρίς γενικές κινητοποιήσεις. Μόνοι τους το έψαξαν και ήρθαν. Από την αρχική Τοπική υπήρξε περίοδος που περνούσαν 900 άτομα την εβδομάδα.

Τι έπρεπε να γίνει με αυτό τον κόσμο; Να τους καλωσορίσουν, να τους κάνουν να αισθανθούν ότι έχουν ένα πολιτικό και ιδεολογικό σπίτι και να τους τοποθετήσουν όλους και τον καθένα στη θέση που του ταιριάζει. Σαν κύτταρα ενός ενιαίου ζωντανού οργανισμού.
Αυτοί όμως που είχαν το γενικό πρόσταγμα είχαν αλλού το μυαλό τους (όσο διέθεταν). Τοποθέτησαν «έμπιστους» κολλητούς σε καίριες θέσεις, άτομα χωρίς υπόβαθρο.
Αυτοί με τη σειρά τους έβαλαν σε μικρότερα πόστα διάφορους ούγκανους και άρχισε η αυτοκαταστροφή. Πολύ νωρίς. Έπαιρναν υφάκι νταβατζιλέ και το έπαιζαν σερίφηδες.
Άναβε κάποιος ένα τσιγάρο στο μπαλκόνι, τον έβριζαν, τον πρόσβαλαν και τον έδιωχναν κλοτσηδόν. Η αρχική Τοπική είχε γίνει saloon του far west. Μίλαγαν στους ανθρώπους σαν να ήταν σκλάβοι ή υπήκοοι. Έμπαινε ένας άνθρωπος μέσα στα γραφεία και νόμιζαν ότι του έκαναν χάρη που τον άφησαν να περάσει. Πολλοί ένιωθαν ότι απειλούνται ανά πάσα στιγμή. Και ποιοι ήταν αυτοί που φέρονταν έτσι; Αυτοί που δεν ήταν ικανοί να γράψουν σωστά μία πρόταση.

Όσοι είχαν υπόβαθρο, μόρφωση και δεξιότητες, είτε έπαιρναν πόδι με ανύπαρκτες αφορμές είτε έφευγαν μόνοι τους. Αυτή η τακτική επικράτησε με τις ευλογίες των «μεγάλων».
Όποιος είχε ικανότητες έπρεπε να εξαφανιστεί γιατί ήταν απειλή για τους χλιμίτζουρες που είχαν καταλάβει τις θέσεις ισχύος. Λειτούργησαν κάποιοι πυρήνες με νεολαίους.
Όταν ολοκληρώνονταν, επειδή δεν υπήρχαν δάσκαλοι για να συνεχίσουν την εκπαίδευση, τα παιδιά απομακρύνονταν από μόνα τους. Δεν υπήρχε οργανόγραμμα για να τοποθετηθούν σε μία υπηρεσία. Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε και με εκατοντάδες ανθρώπους που αφιλοκερδώς προσφέρονταν να βοηθήσουν. Άνθρωποι με δεξιότητες που θα μπορούσαν να ανεβάσουν το επίπεδο και τη δύναμη της Τοπικής. Κάποιοι ελάχιστοι αγωνιστήκαμε επί μήνες για να οργανώσουμε κάτι καλό. Η αντίδραση ήταν πισώπλατες μαχαιριές, ειρωνεία και αποκλεισμός από τους ούγκανους που είχαν το γενικό πρόσταγμα. Το λεγόμενο πολιτικό συμβούλιο (οι μεγάλοι) δεν ενδιαφερόταν για να εργαστεί πάνω στη δόμηση του Κινήματος, αλλά μόνο για το πολιτικαντιλίκι. Γι’ αυτό θα πούμε αργότερα.

Ο κόσμος εξακολουθούσε να συρρέει στις πολιτικές δράσεις. Εκατοντάδες όλων των ηλικιών (κυρίως μεσαίες ηλικίες γιατί η νεολαία είχε πάρει γραμμή την παλιοκατάσταση) έρχονταν κυρίως Σάββατα για να παρελάσουν, να διαδηλώσουν και να μοιράσουν έντυπο υλικό.
Είχε μαλλιάσει η γλώσσα μου να πείσω τους «μεγάλους» να πουν ένα «ευχαριστώ» στους ανθρώπους αυτούς. Γύριζαν στα γραφεία από τις δράσεις εξουθενωμένοι. Στην αρχή δεν τους έδιναν ούτε νερό, ούτε τους άφηναν να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά στα γραφεία. Παραδώστε το υλικό και διαλυθείτε!! Ξεφτίλα.

Όπως ήταν φυσικό, ο κόσμος που συμμετείχε στις δράσεις άρχισε σταδιακά να μειώνεται. Δεν ίδρωνε το αυτί κανενός, ούτε από τους μεγάλους ούτε από τους μεσαίους. Το χαβά τους. Χαϊλίκια. Μαγκιές και αρχηγιλίκια. Πεινασμένοι για τζάμπα παράσημα και αναγνώριση. Φτου σας ρε μάγκες!!

Θα πάμε και παρακάτω.

RAGNAR LOTHBROK 

Share This !

2022 ALL RIGHTS RESERVED COPYRIGHT ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΊ ΑΝΤΊΛΑΛΟΙ