ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

[...] ο δεξιός εξτρεμισμός βασίζεται σε υπέρτατες ιδέες που πιστεύουν ότι οι εθνικές (και οι χριστιανικές) αξίες απειλούνται και πρέπει να τις υπερασπιστούν... 


Ο εξτρεμισμός της Δεξιάς πτέρυγας στην ΕΕ
και οι καθεστωτικές αντιδράσεις

Η μελέτη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τίτλο «Ο εξτρεμισμός της Δεξιάς πτέρυγας στην ΕΕ», η οποία δημοσιεύθηκε το 2022, συζητά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του «δεξιού εξτρεμισμού» στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και βίαιες ενέργειες οι οποίες φέρονται να …. «διαπράττονται από ακροδεξιούς εξτρεμιστές». Κάνει μια επισκόπηση των υφισταμένων ορισμών του δεξιού εξτρεμισμού, ενώ συζητά επίσης τις πρόσφατες τάσεις ως ανάλυση των απαντήσεων στις δεξιές εξτρεμιστικές ενέργειες. Τέλος, η έκθεση εισηγείται και προτείνει λύσεις για την αποτελεσματική εφαρμογή και αξιολόγησή τους.

Ο ορισμός του «Ακροδεξιού Εξτρεμισμού»

Υπάρχουν αρκετοί αλληλένδετοι όροι και ορισμοί οι οποίοι σχετίζονται με τον δεξιό εξτρεμισμό. Ο δεξιός εξτρεμισμός δεν εμφανίζεται εν κενώ και πρέπει να γίνει κατανοητός σε ένα ευρύ φάσμα το οποίο κυμαίνεται από τον εθνικισμό μέχρι τον ακροδεξιό εξτρεμισμό.

Η ακαδημαϊκή βιβλιογραφία για τον δεξιό εξτρεμισμό περιλαμβάνει έναν μεγάλο αριθμό συγκεκριμένων ορισμών οι οποίοι σχετίζονται μεταξύ τους αλλά και διαφέρουν ελαφρώς. Όσον αφορά στην ιδεολογία, στα χαρακτηριστικά του δεξιού εξτρεμισμού περιλαμβάνουν τρία καθοριστικά χαρακτηριστικά, τα οποία στο πλαίσιο της μελέτης ορίζονται εξής:

• Η πίστη σε κάποια μορφή φυσικής ανισότητας ή ιεραρχίας μεταξύ ανθρώπων ή ομάδων ατόμων, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν ρατσισμό, ξενοφοβία και ομοφοβία·
• Η πίστη στον αυταρχισμό (σκληρή στάση για τον νόμο και την τάξη που χαρακτηρίζεται από συμβατικότητα, υποταγή και επιθετικότητα)
• Ο σιωπηρός ή ρητός στόχος καταστροφής του δημοκρατικού συστήματος όπως είναι σήμερα (αντιδημοκρατία).

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό πως στις καθεστωτικές αξιολογήσεις έχουν περιληφθεί ως χαρακτηριστικά του «δεξιού εξτρεμισμού» : Εκδηλώσεις συμβατικότητας οι οποίες «μπορούν να βρεθούν στις πολιτικές που προστατεύουν και προάγουν παραδοσιακούς κοινωνικούς κανόνες, αξίες, ηθική, ρόλους και τρόπους ζωής». Τέτοια παραδείγματα περιλαμβάνουν την στάση κατά των αμβλώσεων, την προστασία των πατριαρχικών οικογενειακών δομών (συμπεριλαμβανομένης της ατζέντας κατά των LGBTI). Η υποβολή αναφέρεται σε «αξίες τάξης, πειθαρχίας και συμμόρφωσης» προς το κράτος (εφόσον το κράτος διοικείται από ομοϊδεάτες). Τέλος, η αυταρχική επιθετικότητα «μπορεί να παρατηρηθεί σε ηθικά, κοινωνικά, πολιτικά και νομικά τιμωρητικά μέτρα». Αυτό περιλαμβάνει την καταδίκη ανθρώπων που παραβιάζουν τον παραδοσιακό κοινωνικό κανόνα.

Είναι εξόχως σημαντικό ότι προτείνεται πως ιδεολογικά, οι δεξιοί εξτρεμιστές πρέπει να μοιράζονται και τα τρία αυτά χαρακτηριστικά τα οποία ορίζονται ως τέτοια. Μπορεί να υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά.

Το κύριο χαρακτηριστικό του δεξιού εξτρεμισμού, το οποίο τον διακρίνει από τον δεξιό ριζοσπαστισμό, είναι η εκ μέρους του απόρριψη των υποκείμενων αξιών των δημοκρατιών και του κράτους δικαίου. Ως εκ τούτου, όσον αφορά στις μεθόδους, επιτρέπει στους δεξιούς εξτρεμιστές να νομιμοποιήσουν την χρήση βίας για την επιδίωξη του στόχου τους.

Η απειλή ή η χρήση παρενόχλησης ή βίας είναι επομένως το βασικό χαρακτηριστικό του δεξιού εξτρεμισμού. Αυτή η βία μπορεί να περιλαμβάνει τρομοκρατικές επιθέσεις (καθώς αυτή η δεξιά τρομοκρατία είναι de facto δεξιός εξτρεμισμός), εγκλήματα μίσους, αυθόρμητη βία καθώς και ρητορική μίσους και υποκίνηση σε βία ή μίσος (εδώ .. «τσουβαλιάζονται» και ομαδοποιούνται εύκολα και χρηστικά όλοι και όλα που δεν εξυπηρετούν τους κρατούντες, ώστε να δαιμονοποιηθούν και να διωχτούν).

Για να θεωρηθούν ακροδεξιοί εξτρεμιστές, άτομα ή ομάδες πρέπει επομένως να περιλαμβάνουν και τις τρεις ιδεολογικές πτυχές του ορισμού σε συνδυασμό με τις συμπεριφορικές πτυχές.

Τάσεις

Οι υποστηρικτές των δεξιών εξτρεμιστών μπορούν συχνά να διαφοροποιηθούν σε πολιτικά κόμματα, μη κοινοβουλευτικές ακτιβιστικές οργανώσεις και άτυπες ομάδες. Μοιράζονται ορισμένα ιδεολογικά στοιχεία, όπως η μισαλλοδοξία προς τις μειονότητες, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία (παρατηρούνται στην συντριπτική πλειοψηφία κομμάτων και ομάδων σχετικά με τον ριζοσπαστικό εθνικισμό έως τον ακροδεξιό εξτρεμισμό) και συχνά στοχεύουν μουσουλμάνους, πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και την LGBTQ+ κοινότητα.

Ιδιαίτερα στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, άλλος βασικός στόχος είναι η κοινότητα των Ρομά, η οποία συχνά συνδέεται και κατηγορείται για ορισμένα είδη εγκλημάτων.

Σε ορισμένες επισημαινόμενες περιπτώσεις (όπως το NPD, το DIE RECHT και το III Weg στη Γερμανία, το Nordfront, το NS και το NMR στην Σουηδία, και η Légió Hungária στην Ουγγαρία), αναφέρεται πως ο δεξιός εξτρεμισμός βασίζεται σε υπέρτατες ιδέες που πιστεύουν ότι οι εθνικές (και οι χριστιανικές) αξίες απειλούνται και πρέπει να τις υπερασπιστούν.

Σε μερικές χώρες, ο δεξιός εξτρεμισμός βασίζεται σε μια καθολική-εθνικιστική ιδεολογία (Action Française στην Γαλλία, Εθνικό Ριζοσπαστικό Στρατόπεδο στην Πολωνία) ή πολιτιστικό συντηρητισμό (όπως η Στρατιωτική Ένωση Levski στην Βουλγαρία), που βασίζεται σε ισχυρές παραδοσιακές πεποιθήσεις γύρω από την οικογένεια και το φύλο και ενάντια στην κοινότητα LGBTQ+.

Ριζοσπαστικά δεξιά πολιτικά κόμματα συχνά χρησιμοποιούν ρητορική μίσους κατά των μειονοτήτων, αλλά αποφεύγουν την άμεση βία, εμπλοκή ή κλήσεις για βίαιη συμπεριφορά στο κοινό (για παράδειγμα, το Reconquête του Eric Zemmour στην Γαλλία, το AfD στην Γερμανία), ακόμα κι αν έχουν στενούς δεσμούς με πιο ριζοσπαστικά κινήματα της δεξιάς εξτρεμιστικής σκηνής. Ωστόσο, οι πολιτικοί παράγοντες τείνουν να εκμεταλλεύονται τις λαϊκές προκαταλήψεις, να οργανώνονται προληπτικά και να συμμετέχουν σε δημόσιες εκδηλώσεις, όπως συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες ή διαδηλώσεις, οι οποίες κατά την κρατούσα καθεστωτική λογική «θα μπορούσαν να είναι εμπρηστικές και έχουν μεγάλη πιθανότητα να οδηγήσουν σε βία». Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι κυβερνήσεις επέβαλαν περιορισμούς κατά της πανδημίας Covid-19, οι οποίοι επικρίθηκαν έντονα από ομάδες από ριζοσπαστικούς δεξιούς έως δεξιούς εξτρεμιστές (Forza Nuova στην Ιταλία, AfD στη Γερμανία). Η προπαγάνδα επικεντρώθηκε στην προφανή παραβίαση βασικών δικαιωμάτων που είχαν εκδηλώσει τα κράτη, σε συνδυασμό με την κριτική σε ολόκληρο το κρατικό σύστημα. Ειδικότερα στην Γερμανία, οι δημοκρατικές διαδηλώσεις επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από ακροδεξιούς εξτρεμιστές.

Συχνά, παρατηρείται ότι οι δεξιοί εξτρεμιστές προσπαθούν να επεκτείνουν την επιρροή και τις δραστηριότητές τους σε άλλα μέρη της κοινωνίας, για παράδειγμα μέσω της μουσικής (Γερμανία), των αθλητικών εκδηλώσεων (Γερμανία, Σουηδία) ή μέσω της επιρροής στον πολιτικό διάλογο (Γαλλία).

Ο αριθμός των «ακροδεξιών εγκλημάτων» που διαπράχθηκαν στην Γερμανία αυξήθηκε απότομα το 2020 φθάνοντας το υψηλότερο σημείο δύο δεκαετιών. Ο αριθμός των αδικημάτων που κατηγοριοποιούνται ως «ακροδεξιά εγκλήματα με πολιτικά κίνητρα» το 2020 ήταν 23.604 (2019: 22.342) Από αυτά, τα 13.659 (2019:14.247) ήταν «αδικήματα προπαγάνδας» (δηλαδή «αδικήματα γνώμης»)

Είναι ενδιαφέρον ότι στις περισσότερες άλλες χώρες μελέτης, υπάρχει ένας αριθμός δεξιών εξτρεμιστικών ομάδων, αλλά ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια συνυπάρχει και ένα σχετικά χαμηλό επίπεδο βίαιων ενεργειών (Βουλγαρία, Ουγγαρία, Γαλλία, Πολωνία).

Οι επιθέσεις που αναφέρθηκαν από την Europol ήταν αρκετά σταθερές κατά την περίοδο αυτή, ενώ ο αριθμός των συλλήψεων αυξήθηκε. Στην Γαλλία, πάνω από 1.300 πράξεις ακροδεξιάς βίας έχουν καταμετρηθεί από το 1986, ενώ 30 πράξεις διαπράχθηκαν από τις αρχές του 2021. Στην Ιταλία, αύξηση των μη θανατηφόρων επιθέσεων τα τελευταία χρόνια εντοπίστηκε σε 72 μη θανατηφόρες δεξιές τρομοκρατικές επιθέσεις και ακροδεξιά βία μεταξύ 2015 και 2020). Ωστόσο, αυτά τα στοιχεία πρέπει να εξεταστούν με προσοχή, καθώς οι χώρες έχουν διαφορετικούς μηχανισμούς συλλογής αριθμών για βίαια εγκλήματα με ακροδεξιό εξτρεμιστικό υπόβαθρο.

Επιπλέον, οι τάσεις του δεξιού εξτρεμισμού που εντοπίστηκαν περιλαμβάνουν:

• Διεθνοποίηση του κινήματος που χαρακτηρίζεται από εκδηλώσεις όπως η Ημέρα Τιμής στην Βουδαπέστη που συγκεντρώνει ακροδεξιά κινήματα από όλη την Ευρώπη.
• Αυξημένη χρήση του διαδικτύου για την επικοινωνία και την διάδοση της προπαγάνδας κυρίως μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και πίνακες μηνυμάτων ή κρυπτογραφημένες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων·
•Ενσωμάτωση εξτρεμιστικών δεξιών ιδεών για να δημιουργηθεί ένας περιθωριακός δεξιός πολιτισμός και ιδέες πιο αποδεκτές, μεταξύ άλλων μέσω του χιούμορ και του σαρκασμού (όπως ο διάσημος youtuber Papacito στην Γαλλία).

Ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό είναι ότι : Οι ιδέες που υποστηρίζονται από ακροδεξιά κόμματα αντανακλώνται επίσης σε κόμματα της ριζοσπαστικής δεξιάς.

Νομική απάντηση

Τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν υιοθετήσει μια σειρά νομοθετικών και άλλων μέτρων για να αντιμετωπίσουν είτε την δεξιά πλευρά του εξτρεμισμού ή ορισμένες από τις δραστηριότητες που συνδέονται με το φαινόμενο. Το ισχύον νομικό πλαίσιο ποικίλλει από αναφορές χαρακτηριστικών του δεξιού εξτρεμισμού στο Σύνταγμα, μέχρι την ποινικοποίηση των συμπεριφορών που χρησιμοποιούνται από ορισμένες δεξιές εξτρεμιστικές ομάδες ή αυξημένες ποινές που συνδέονται με τον χαρακτηρισμό τέτοιων πράξεων (για παράδειγμα βία με «ρατσιστικό κίνητρο» ή «έγκλημα μίσους»).

Ενώ όλα τα κράτη-μέλη τα οποία μελετήθηκαν έχουν ορισμένες συνταγματικές διατάξεις οι οποίες σχετίζονται με τον ορισμό του Δεξιού εξτρεμισμού (σχετικά με τον ρατσισμό, την βία, την δημοκρατία κ.λπ.), κανένα όμως δεν έχει ορισμό του «δεξιού εξτρεμισμού» ή της «ακροδεξιάς» στο Σύνταγμα ή τους νόμους τους (ακόμη).

Το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει στα κράτη μέλη τα οποία μελετήθηκαν περιστρέφεται γύρω από:

• Νομοθεσία που στοχεύει ειδικά σε ιδεολογίες και μεθόδους που συνδέονται με τον ακροδεξιό εξτρεμισμό, όπως ο ναζισμός και ο φασισμός.
•Ποινικό δίκαιο για ενέργειες οι οποίες έχουν αναληφθεί ή προγραμματιστεί, συμπεριλαμβανομένων ειδικών νόμων οι οποίοι εστιάζουν στην τρομοκρατία.
• Νομοθεσία σχετικά με την εγγραφή ή την διάλυση οργανώσεων ή πολιτικών κομμάτων.

Όλες οι χώρες στις οποίες επικεντρώνεται αυτή η έκθεση έχουν ένα νομικό πλαίσιο που επιζητείται να είναι αρκετά ισχυρό για να απαντήσει στην δεξιά εξτρεμιστική απειλή, αν και σύμφωνα με τους απολογητές της καταστολής του δεξιού εξτρεμισμού υπάρχουν ορισμένα κενά, όπως η έλλειψη σαφών ορισμών και ένα πιο σημαντικό σώμα νόμων ως απάντηση στις ενέργειες της δεξιάς.

Οι εξτρεμιστές σχετίζονται με το ποινικό δίκαιο, συμπεριλαμβανομένων των εγκλημάτων μίσους, της ρητορικής μίσους και της νομοθεσίας κατά της τρομοκρατίας.

Ορισμένα κράτη μέλη διαθέτουν ειδικό σώμα δικαίου σχετικά με την καταχώριση της διάλυσης οργανώσεων (συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών κομμάτων), είτε με βάση την ιδεολογία τους, είτε την απειλή τους για την δημοκρατική ή συνταγματική τάξη. Ενώ αυτό φαίνεται να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων ομάδων, έχοντας αποτρεπτικό αποτέλεσμα, αυτή η προσέγγιση διατρέχει τον κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης ορισμένων ατόμων.

Ορισμένες χώρες, όπως η Γερμανία, έχουν μια καλά ανεπτυγμένη και καλά χρηματοδοτούμενη προσέγγιση για την καταπολέμηση του ακροδεξιού εξτρεμισμού και των ριζών του μέσω της ανάπτυξης και της υποστήριξης «οργανώσεων βάσης» για την πρόληψη κάθε μορφής εξτρεμισμού. Μη νομοθετικές απαντήσεις, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών ιδρυμάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων (NHRIs) και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών αποτελούν πολύ βασικό στοιχείο της απάντησης στον εξτρεμισμό της δεξιάς.

Όταν εξετάζουμε μεθοδικά και απροκατάληπτα την αποτελεσματικότητα των απαντήσεων, είναι απολύτως σημαντικό να διατηρούμε τους στόχους της απάντησης στο μυαλό μας. Χώρες όπως η Γερμανία έχουν μια ευρεία στρατηγική που προσπαθεί να συμφιλιωθεί με άτομα τα οποία ενδέχεται να ελκύονται από τον δεξιό εξτρεμισμό μέσω της δημοκρατικής διαδικασίας. Άλλες, όπως η Γαλλία φαίνεται να στοχεύουν στο να διασφαλίσουν ότι ο δεξιός εξτρεμισμός δεν επηρεάζει την δημοκρατία και εστιάζει λιγότερο σε άτομα.

Το φαινόμενο του δεξιού εξτρεμισμού είναι ένα φαινόμενο που έχει αυξηθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Βεβαίως δεν εμφανίζεται και δεν λειτουργεί στο κενό, αλλά βασίζεται σε πραγματικές ή αντιληπτές αλλαγές στην κοινωνία, όπως π.χ η παγκοσμιοποίηση, η πολυπολιτισμικότητα και οι πολιτικές λιτότητας που συνδέονται με την συνολική μείωση του βιοτικού επιπέδου.

Παρά τις πολυάριθμες καθεστωτικές προσπάθειες, μέχρι τώρα δεν υπήρξε αποτελεσματική απάντηση για την μείωση της σημασίας και της επιρροής του φαινομένου. Αυτή η έκθεση για στην οποία ναφερόμαστε παρέχει μια σειρά από συστάσεις, οι πιο σημαντικές εκ των οποίων περιλαμβάνουν τα ακόλουθα στοιχεία που επιδιώκει, επιζητεί και χρησιμοποιεί το Καθεστώς στις χώρες της ΕΕ:

Καθορισμός του φαινομένου

Δεν υπάρχει συμφωνημένος ορισμός του δεξιού εξτρεμισμού. Η αποτυχία του να οριστεί το φαινόμενο το κάνει πιο δύσκολο να αναγνωριστεί και να αντιμετωπιστεί.
• Η ΕΕ χρειάζεται και πρέπει να υιοθετήσει έναν ορισμό του δεξιού εξτρεμισμού για να τον αντιμετωπίσει.
• Αυτός ο ορισμός είναι σχετικός προκειμένου να παρέχει ένα καλύτερο πλαίσιο για την κατανόηση, την μελέτη, μέτρηση και αντιμετώπιση του φαινομένου. (υψηλή προτεραιότητα).

Αντιδρώντας στο φαινόμενο του δεξιού εξτρεμισμού

Η έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε για την μελέτη αυτή εντόπισε κενά στην νομοθεσία σχετικά με το φαινόμενο που συνδέεται στον δεξιό εξτρεμισμό.

• Η ΕΕ θα πρέπει να εγκρίνει ψήφισμα για να βοηθήσει στον ορισμό και την καταπολέμηση του βίαιου δεξιού εξτρεμισμού, ενώ παροτρύνοντας τα κράτη μέλη με κενά στη νομοθεσία τους να διορθώσουν την κατάσταση. (υψηλή προτεραιότητα)
• Η ΕΕ πρέπει να βοηθήσει στην ανάπτυξη του πλαισίου για μια πιο συνεπή και εναρμονισμένη συλλογή δεδομένων (δλδ αστυνόμευση - μυσικές υπηρεσίες) για τις δεξιές εξτρεμιστικές πράξεις στα κράτη μέλη. (μέτρια προτεραιότητα) Ακόμη και όταν το εθνικό νομικό πλαίσιο είναι ολοκληρωμένο, δεν εφαρμόζεται πάντα σωστά.
• Η Επιτροπή θα πρέπει να κινήσει «διαδικασίες επί παραβάσει», βάσει του άρθρου 258 της ΣΛΕΕ (Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης) για να διασφαλίσει ότι τα κράτη μέλη εφαρμόζουν τα πρότυπα που ορίζονται για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της καταπολέμησης των διακρίσεων εντός της νομοθεσίας της ΕΕ. (υψηλή προτεραιότητα).

Το κρατούν σύστημα διαπιστώνει ψύχραιμα πως υπάρχει μια ευρέως αναγνωρισμένη δυσκολία στην καταγραφή, την διερεύνηση και την δίωξη του δεξιού εξτρεμισμού και των εγκληματικών του εκδηλώσεων. Και συμπεραίνει «Πρέπει να δοθεί περισσότερη έμφαση στην εκπαίδευση και στην ικανότητα επιβολής του νόμου». Επιπλέον, για τους νομοαστυνομικούς μηχανισμούς η καθυστέρηση όσον αφορά στην αναφορά εγκλημάτων μίσους παραμένει σημαντικό πρόβλημα.

• Η ΕΕ πρέπει να καλέσει την Europol και τις εθνικές αρχές επιβολής του νόμου να βελτιώσουν αυτές τις δραστηριότητες, καθώς και την CEPOL - Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία, ή Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάρτιση στον τομέα της επιβολής του νόμου, αλλά και τους εθνικούς οργανισμούς κατάρτισης για την ανάπτυξη μέσων για τον σκοπό αυτό (μέτρια προτεραιότητα).

• Η ΕΕ πρέπει να βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός πλαισίου για την ανάπτυξη της συστηματικής συλλογής και αυτόματης καταγγελίας αυτών των εγκλημάτων σε επίπεδο κράτους μέλους και ΕΕ (για παράδειγμα στην Επιτροπή, «FRA - Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης», κ.λπ.), προκειμένου να εντοπιστούν τα θέματα σε πρώιμο στάδιο και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. (Μεσαία προτεραιότητα)

• Η ΕΕ πρέπει να βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός πλαισίου για την δημιουργία μηχανισμών για περισσότερες μετρήσεις με ακρίβεια για το εύρος του προβλήματος της ρητορικής μίσους (!) και των εγκλημάτων μίσους, όπως οι έρευνες θυμάτων (μέτρια προτεραιότητα).

Πρόληψη

Μια προσέγγιση ποινικής δικαιοσύνης και επιβολής του νόμου στον δεξιό εξτρεμισμό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μόνη της. Πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των φαινομένων που τροφοδοτούν τον δεξιό εξτρεμισμό, μεταξύ άλλων η πόλωση και η ανισότητα στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, θα πρέπει να συμπληρώσουν τις πρωτοβουλίες επιβολής του νόμου.

• Η ΕΕ πρέπει να ξεκινήσει εκστρατείες κατά του δεξιού εξτρεμισμού σε επίπεδο ΕΕ και να ενθαρρύνει τον ανάπτυξη και χρηματοδότηση μακροπρόθεσμων προγραμμάτων (!) που υποστηρίζουν τοπικές οργανώσεις βάσης και πρωτοβουλίες πολιτών σε τοπικό επίπεδο για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της αντίστασης του πληθυσμού στον δεξιό εξτρεμισμό (υψηλή προτεραιότητα).

Οι ανάγκες και τα προβλήματα στα κράτη μέλη ποικίλλουν ανάλογα με το εθνικό πλαίσιο. Σε χώρες όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Βουλγαρία πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην διασφάλιση βιώσιμων προληπτικών δράσεων (σε αντίθεση με τις πρωτοβουλίες οι οποίες βασίζονται σε έργα που η παρέμβαση ήταν η κυρίαρχη μορφή) και περισσότερη εστίαση στον δεξιό εξτρεμισμό από ό,τι υπάρχει σήμερα.

• Ως εκ τούτου λοιπόν, απαιτείται από τους κρατούντες μια πιο εξατομικευμένη έρευνα για να καθοριστούν πιο σταθερά οι ανάγκες και να βελτιωθεί η πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης ατόμων στον δεξιό εξτρεμισμό στα κράτη μέλη (Μεσαία προτεραιότητα).

Η πολιτική ευθύνη και η ηγεσία είναι σημαντικές για τον καθορισμό του τόνου και την επιρροή του κοινού στην δημόσια συζήτηση.

• Η ΕΕ και ιδίως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να συνεχίσουν να επισημαίνουν περιπτώσεις διακρίσεων και ρατσισμού, από πολιτικούς ηγέτες, όταν δανείζονται περιεχόμενο και μεθόδους από την δεξιά εξτρεμιστική ιδεολογία (μέτρια προτεραιότητα).

Η κοινωνία των πολιτών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, ειδικά σε εκείνα τα κράτη μέλη όπου εμφανίζεται η κυβέρνηση να είναι συμπαθής ή να καθοδηγείται από μια δεξιά ριζοσπαστική ιδεολογία και όταν το κράτος δικαίου αμφισβητείται.

• Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συνεχίσει να υποστηρίζει την κοινωνία των πολιτών σε επίπεδο ΕΕ και κρατών μελών, την ενίσχυση της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων (μέτρια προτεραιότητα).

Οι κρατούντες επισημαίνουν : “Ο ευρωσκεπτικισμός είναι ένα σημαντικό κοινό χαρακτηριστικό της ευρύτερης δεξιάς ριζοσπαστικής πολιτικής οικογένειας”.

• Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα θα πρέπει να γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αντιληπτή η απάντησή τους, διαφορετικά, μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκεται και να αυξήσει την υποστήριξη για πιο ριζοσπάστες ή εξτρεμιστικές ομάδες (χαμηλότερη προτεραιότητα).

Οι διαδικτυακές δραστηριότητες είναι ένα σημαντικό αναδυόμενο στοιχείο των δεξιών εξτρεμιστικών ομάδων και ατόμων. Συνεπώς οι φορείς των καθεστωτικών δράσεων επιδιώκουν και επικροτούν με κάθε τρόπο την

«…… Απομάκρυνση δεξιών εξτρεμιστικών ομάδων που χρησιμοποιούν, προωθούν και υποκινούν ρητορική μίσους, εγκλήματα μίσους και βία από δημοφιλείς παγκόσμιες πλατφόρμες (διότι αυτή) μπορεί να προκαλέσει σημαντική λειτουργική διακοπή και περιορισμό της εμβέλειας αυτών των ομάδων.»

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ 

Share This !

2022 ALL RIGHTS RESERVED COPYRIGHT ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΊ ΑΝΤΊΛΑΛΟΙ