ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενώ ο Γάλλος Πρόεδρος υποσχόταν τρισεκατομμύρια ευρώ για το... κλίμα, μια σειρά αποκαλύψεων για την νυν Υπουργό Ενεργειακής Μετάβασης και πρώην υφυπουργό Βιομηχανίας της Γαλλίας, έβλεπαν το φως...


ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ

Είναι αγνά και ειλικρινή τα κίνητρα όσων ευαγγελίζονται την Πράσινη Μετάβαση; Κι αν ναι, σε ποια αντιστοιχία βρίσκονται οι ίδιοι με όσα διαφημίζουν στους πολίτες, στην πραγματική ζωή; Το ερώτημα είναι κρίσιμο αν αναλογιστεί κανείς ότι οι αλλαγές τις οποίες ετοιμάζουν κυβερνητικοί, υπερκυβερνητικοί, διεθνείς και μη-κυβερνητικοί οργανισμοί, θα επιφέρουν, εφόσον επιβληθούν, δραματικές αλλαγές στις ευρωπαϊκές βιομηχανίες και στις μεθόδους παραγωγής, από την γεωργία ως την αυτοκινητοβιομηχανία, καταστρέφοντας οικονομικά εκατομμύρια ανθρώπους και πλουτίζοντας όσους αποκτήσουν τις σκοτεινές οικονομικές χορηγίες.

Και βεβαίως μιλάμε για επιβολή, αφού οι συνήθειες τις οποίες θα πρέπει όλοι να αποκτήσουμε, επιβάλλονται από μη εκλεγμένες υπερεθνικές οντότητες, χωρίς την ισόρροπη και αντικειμενική ενημέρωση των λαών, ενώ κάθε διαφορετική γνώμη ή αντίδραση, όπως αυτή των Ολλανδών αγροτών, αποκρύπτεται από τα ΜΜΕ και καταπνίγεται.

Την ίδια ώρα που η ύφεση λόγω των πειρατικών πρακτικών των ευρωπαϊκών ηγεσιών χτυπά τους Ευρωπαίους πολίτες, πακτωλός χρημάτων κατευθύνεται προς προπαγανδιστικές ενέργειες του κυρίαρχου αφηγήματος, με αποδέκτες οργανώσεις οι οποίες πληρώνονται από τις τσέπες των ευρωπαίων πολιτών για να το προωθούν στις λαϊκές μάζες.

Την περασμένη Δευτέρα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν υποστήριξε μια νέα προωθητική ενέργεια η οποία θα μετρηθεί σε τρισεκατομμύρια!

Μιλώντας στην σύνοδο κορυφής «COP27» για το κλίμα στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, ο Μακρόν κατέγραψε την υποστήριξή του σε ένα μέρος σχεδίου της πρωθυπουργού των Μπαρμπάντος, Mία Μότλεϋ, το οποίο επιδιώκει να αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο ρέει η χρηματοδότηση.

Ενώ ο Γάλλος Πρόεδρος υποσχόταν τρισεκατομμύρια ευρώ για το... κλίμα, μια σειρά αποκαλύψεων για την νυν Υπουργό Ενεργειακής Μετάβασης και πρώην υφυπουργό Βιομηχανίας της Γαλλίας, έβλεπαν το φως.

Σύμφωνα με αυτές, όπως μεταδίδει το Politico, η Υπουργός στεγάζεται σε οίκημα μεγάλου Γάλλου βιομηχάνου. Η Ανιές Πανιέ-Ρινασέ είναι πολύ ενοχλημένη από τις αποκαλύψεις για την «φορολογικά βελτιστοποιημένη» κληρονομιά των παιδιών της, ενώ αποκαλύπτεται ότι κατοικεί από το 2021 σε ένα σπίτι το οποίο ανήκει στους κληρονόμους του εκλιπόντος βουλευτή Ολιβιέ Ντασώ. Ο σύντροφός της, πρώην βουλευτής των Σοσιαλιστών Nicolas Bays, ζει εκεί από το 2017, όταν ο μεγαλοβιομήχανος αγόρασε την κατοικία.

Η Πανιέ συνδέεται με μια εταιρεία την οποίαν δημιούργησε ο πατέρας της το 2016 για λογαριασμό των ανήλικων παιδιών της. Η Arjunem, η οικογενειακή επιχείρηση μοιράζεται οικονομικά συμφέροντα με την Perenco, την νούμερο 2 στο πετρέλαιο στην Γαλλία, και έχει πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ σε φορολογικούς παραδείσους. Παρά τον κίνδυνο σύγκρουσης συμφερόντων, η υπουργός Ενεργειακής Μετάβασης δεν δημοσιοποίησε ποτέ την ύπαρξή της.

Η υπουργός διατείνεται ότι η ίδια δεν έχει καμία σχέση αφού μέτοχοι σε ποσοστό 100% είναι τα τρία ανήλικα παιδιά της με χορηγό τον παππού τους και πατέρα της.
Με άλλα λόγια, ναι στην «ενεργειακή μετάβαση» μέσω του υπουργείου της, ναι στα τρισεκατομμύρια από τις τσέπες των ευρωπαίων πολιτών, και ιδιωτικά...ζήτω το πετρέλαιο!

ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ ΠΕΤΡΙΤΗ 

Share This !

2022 ALL RIGHTS RESERVED COPYRIGHT ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΊ ΑΝΤΊΛΑΛΟΙ