ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

[...] οι ΗΠΑ κατέλαβαν μέρος ενός κυρίαρχου κράτους, ληστεύοντας τους τοπικούς ορυκτούς πόρους και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δεν πιστεύουν ότι οι αναγνώστες και οι τηλεθεατές τους πρέπει να το γνωρίζουν ...
 

Πολιτικά και ηθικά ορθόν:
οι ΗΠΑ κλέβουν πετρέλαιο και σιτάρι από την Συρία

Τους τελευταίους μήνες σε ανταποκρίσεις των συστημικών ΜΜΕ κατηγορούνται οι Ρώσοι ότι κλέβουν το σιτάρι από τα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας. Αυτές οι κατηγορίες δεν θα ήταν αληθινές ακόμη κι αν τα εδάφη θεωρούνταν πραγματικά κατεχόμενα από την Ρωσία, επειδή ούτε ένας κόκκος σιταριού δεν έχει κλαπεί από τους αγρότες, Ρώσους ή Ουκρανούς.

Η κατάσταση όμως είναι διαφορετική στην Συρία, όπου οι ΗΠΑ ληστεύουν την χώρα εδώ και χρόνια, αλλά ουδείς λόγος περί αυτού γίνεται στα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ.
Οι ΗΠΑ κατέχουν μέρος της ανατολικής Συρίας, παραβιάζοντας πλήρως το διεθνές δίκαιο το οποίο επικαλούνται μόνο όταν τις συμφέρει. Στην περιοχή υπάρχουν πετρελαιοπηγές και επίσης αρκετά εύφορο έδαφος, ειδικά τα έσοδα από τις πωλήσεις πετρελαίου θα μπορούσαν να βοηθήσουν το συριακό κράτος για να ανοικοδομήσει την κατεστραμμένη χώρα του από την δολοφονική πολιτική της «αραβικής άνοιξης» που σχεδίασε η Ουάσιγκτον για να καθυποτάξει μη αρεστές χώρες της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής.

Στα τέλη του 2019 οι ΗΠΑ κατέλαβαν τις πετρελαιοπηγές με την δικαιολογία να μην πέσουν στα χέρια του ISIS, των τζιχαντιστών δηλαδή που η Ουάσιγκτον είχε δημιουργήσει και εξοπλίσει με σκοπό τον εξοβελισμό του μη αρεστού στην Δύση Άσαντ. Ωστόσο, αυτό ήταν ένα ψευδές πρόσχημα, επειδή η Ρωσία είχε ήδη νικήσει το Ισλαμικό Κράτος στην Συρία εκείνη την εποχή. Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονταν μόνο για να πάρουν το πετρέλαιο υπό τον έλεγχό τους και να μην μπορεί να το εκμεταλλευτεί η συριακή κυβέρνηση.

Έκτοτε, το συριακό πετρέλαιο μεταφέρεται με φορτηγά στο Ιράκ υπό την επίβλεψη ειδικής στρατιωτικής δύναμης των ΗΠΑ και πωλείται εκεί.
Ποιος επωφελείται από τα έσοδα;
Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ που έτσι δημιουργούν μαύρα κεφάλαια που δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο, ανακαλώ στην μνήμη των αναγνωστών την περίπτωση Κόντρας-Νικαράγουα.
Τα δυτικά «ποιοτικά μέσα ενημέρωσης» ουδέποτε ασχολήθηκαν με αυτό το θέμα της ληστείας του πλούτου του συριακού λαού, τα συστημικά μέσα ενημέρωσης θυμίζουν τους τρεις σοφούς Βούδες: Δεν Μιλάω, δεν Ακούω, δεν Βλέπω.

Αυτή η πρακτική των ΗΠΑ να ληστεύουν μια χώρα, στην προκειμένη περίπτωση την Συρία, παραβιάζοντας πλήρως το διεθνές δίκαιο, συνεχίζεται εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια με φάλαγγες φορτηγών γεμάτων λεηλατημένα εμπορεύματα να οδηγούνται στο Ιράκ υπό την επίβλεψη του αμερικανικού στρατού.

Δηλαδή, οι ΗΠΑ κατέλαβαν μέρος ενός κυρίαρχου κράτους, ληστεύοντας τους τοπικούς ορυκτούς πόρους και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δεν πιστεύουν ότι οι αναγνώστες και οι τηλεθεατές τους πρέπει να το γνωρίζουν.
Πολιτικά και ηθικά ορθόν;

Georg LAH 

Share This !

2022 ALL RIGHTS RESERVED COPYRIGHT ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΊ ΑΝΤΊΛΑΛΟΙ