ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

[...] Γενικός Επιθεωρητής της Bundeswehr, Eberhard Zorn:
"Στην καλύτερη περίπτωση, η Ουκρανία με τις αντεπιθέσεις μπορεί να ανακτήσει θέσεις ή μεμονωμένα τμήματα του μετώπου, αλλά όχι να απωθήσει την Ρωσία σε ένα ευρύ μέτωπο"
 

Η απάτη της αντεπίθεσης του Ζελένσκυ και η κοινή λογική

Ο Ζελένσκι και οι σύμμαχοι του στο ΝΑΤΟ τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν εξαπολύσει μια υποτιθέμενη αντεπίθεση κατά των ρωσικών στρατευμάτων. Προς τούτο επέλεξαν μια περιοχή όπου υπήρχαν λίγα ρωσικά στρατεύματα, μια περιοχή την οποία η Μόσχα δεν ήθελε να καταλάβει. Η δυτική προπαγάνδα γιορτάζει με σάλπιγγες αυτή την νίκη που πραγματοποιήθηκε χωρίς εχθρούς επί του πεδίου της μάχης, εξ άλλου τους τελευταίους μήνες δεν υπάρχουν και πολλά γεγονότα για τα οποία θα μπορούσε να πανηγυρίσει. Ουσιαστικά η αντεπίθεση είναι μια απάτη του Κιέβου, μια φάρσα που πείθει μόνο όσους θέλουν να πειστούν, δηλαδή το δυτικό κοινό. Πρακτικά το Κίεβο «απελευθέρωσε» μια λωρίδα εδάφους μήκους 70 χλμ και βάθους περίπου 30 χλμ, μια περιοχή όπου δεν υπήρχε ρωσικός στρατός, παρά μόνο συνοριοφύλακες και αστυνομικοί του Ντονμπάς.

Για τους νοήμονες ανθρώπους στην Ελλάδα, θα πρέπει να είναι σαφές ότι σε περιόδους πολέμου θα πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή όταν ενημερωνόμαστε από τα μέσα ενημέρωσης. Θυμίζω ότι ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου 1939 με την ραδιοφωνική ψευδή αναφορά (δηλαδή fake news) ότι οι πολωνικές δυνάμεις είχαν επιτεθεί στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Gleiwitz στα γερμανο-πολωνικά σύνορα και ως εκ τούτου οι Γερμανοί «έπρεπε να αμυνθούν». Στην πραγματικότητα ήταν ένα πρόσχημα για την σχεδιαζόμενη εισβολή στην Πολωνία από την γερμανική Βέρμαχτ. Σήμερα σε αντιδιαστολή, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας βομβαρδίζουν με μια πιθανή νίκη της Ουκρανίας στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Είναι όμως δυνατή μια νίκη των Ουκρανών και η επανάκτηση της Κριμαίας, του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ στο εγγύς μέλλον, όπως υποστηρίζει ο Ζελένσκι και η δυτική προπαγάνδα;

Θυμίζω ότι η Ρωσία υποστηρίζει το συριακό καθεστώς στον συμμοριτοπόλεμο της Συρίας, που ξέσπασε το 2011 με χρηματοδότηση των τζιχαντιστών από τις ΗΠΑ, από το 2015 και αυτός ο πόλεμος συνεχίζεται, με το καθεστώς του Άσαντ να παραμένει στην εξουσία.
Πώς μπορεί κανείς να υποθέσει ότι η Μόσχα θα μπορούσε να ηττηθεί στην Ουκρανία μετά από μόλις μισό χρόνο; Θυμίζω επίσης ότι στον πόλεμο της Τσετσενίας εναντίον των υποκινούμενων από την Δύση ισλαμιστών, η Μόσχα κατέκτησε και κατέστρεψε ολοσχερώς την πρωτεύουσα Γκρόζνι μετά από 6 χρόνια έντονων μαχών. Γιατί λοιπόν η Μόσχα να εγκαταλείψει τον πόλεμο της Ουκρανίας μετά από μερικούς μήνες;

Οι συζητήσεις για τη νίκη της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας είναι στρατιωτικά υποθετικές.
Τα πρόσφατα ουκρανικά εδαφικά κέρδη δεν μπορούν να το αλλάξουν αυτό, όπως τόνισε ακόμη και ο Γενικός Επιθεωρητής της Bundeswehr, Eberhard Zorn: «Στην καλύτερη περίπτωση, η Ουκρανία με τις αντεπιθέσεις μπορεί να ανακτήσει θέσεις ή μεμονωμένα τμήματα του μετώπου, αλλά όχι να απωθήσει την Ρωσία σε ένα ευρύ μέτωπο. Ο χειμώνας που πλησιάζει δεν θα ανακουφίσει τον πόνο των Ουκρανών, το αντίθετο». Σύμφωνα με τον Eberhard Zorn, τον πιο υψηλόβαθμο στρατιωτικό της Bundeswehr, «oι Ουκρανοί για να έχουν αποτελεσματική δύναμη για μια αντεπίθεση θα χρειάζονταν μια υπεροχή τουλάχιστον 3 προς 1».

Η φάρσα του Ζελένσκι έγκειται στο να παρουσιάσει την προέλαση των στρατευμάτων του σε μια κενή περιοχή ως μάχη. Μια απάτη που του επιτρέπει να απαιτήσει επιπλέον δισεκατομμύρια από την Δύση, καθώς δύο ημέρες μετά την έναρξη της «αντεπίθεσης», περίπου πενήντα χώρες συναντήθηκαν στην αμερικανική βάση στο Ramstein της Γερμανίας για να αποφασίσουν τον περαιτέρω εξοπλισμό της Ουκρανίας. Δεδομένου ότι κανείς τώρα δεν έχει χρήματα για αυτό, τις δαπάνες ανέλαβε η Ουάσιγκτον βάσει του νόμου του 2022 περί «δανείων-μίσθωσης της Δημοκρατίας της Ουκρανίας». Όλοι οι άλλοι θα πληρώσουν αργότερα, αυτό είναι σίγουρο.

Δυστυχώς η πλειοψηφία του πληθυσμού της Δύσης εξακολουθεί να έχει μόνο μάτια και αυτιά για να βλέπει και να ακούει παραμύθια της προπαγάνδας των καθεστωτικών μέσων ενημέρωσης που είναι μαριονέτες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Georg LAH 

Share This !

2022 ALL RIGHTS RESERVED COPYRIGHT ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΊ ΑΝΤΊΛΑΛΟΙ