ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι ενδιαφέρον θα πρέπει να έχουν οι Ρώσοι για ένα βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο και για τους ίδιους.
Το ερώτημα αυτό ουδόλως τίθεται από τους δημοσιογράφους που κατά τα άλλα πιστεύουν και ομνύουν στην «δυτική κοινότητα αξιών».


Γιατί ο Ζελένσκυ θέλει πυρηνική καταστροφή στην Ουκρανία;


Σε μια εντυπωσιακή επίδειξη σουρεαλιστικής προπαγάνδας, ο Ζελένσκι κατηγορεί τους Ρώσους ότι χρησιμοποιούν τον κατεχόμενο πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια ως ασπίδα για να βομβαρδίζουν ουκρανικές θέσεις στην άλλη πλευρά του Δνείπερου ποταμού που χωρίζει τους δύο αντιπάλους. Ο ιππότης της Δύσης Ζελένσκι αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη για τον επαναλαμβανόμενο βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού και κατηγορεί τον ρωσικό στρατό ότι είναι υπεύθυνος για αυτό. Με άλλα λόγια, σύμφωνα με τον κλόουν του Κιέβου,
οι Ρώσοι βομβαρδίζουν επανειλημμένα τους εαυτούς τους
.

Με πρωτοφανή και εγκληματική ανευθυνότητα και πολιτικό τυχοδιωκτισμό η Δύση της «ελευθερίας» και «δημοκρατίας» ενισχύει τον Ζελένσκι σε αυτό το αφήγημα, λέγοντας ότι
η Ρωσία ευθύνεται αποκλειστικά για την κατάσταση κινδύνου στον πυρηνικό σταθμό.
Κατά την Δύση, η Μόσχα πρέπει να αποσυρθεί αμέσως από τον πυρηνικό σταθμό και να τον παραδώσει στους Ουκρανούς, καθώς λόγω της κατοχής του πυρηνικού σταθμού,
η Ρωσία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τους κινδύνους μιας πιθανής πυρηνικής καταστροφής.

Στην πραγματικότητα μια πυρηνική καταστροφή πλησιάζει κάθε μέρα που περνάει,
καθώς ο ουκρανικός στρατός βομβαρδίζει τον πυρηνικό σταθμό από την απέναντι όχθη
του Δνειπέρου. Μπορούμε να υποθέσουμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι ο ήρωας της Δύσης Ζελένσκι δεν θα έπαιζε ποτέ τόσο ελαφρά τη καρδία με μια πυρηνική καταστροφή,
χωρίς την συγκατάθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών και των στρατιωτικών συμβούλων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που παρεπιδημούν στο Κίεβο.

Ο Ζελένσκι και οι σύμβουλοι του προχωρούν με την γνωστή μέθοδο: Όσο πιο χοντρό είναι το ψέμα, τόσο πιο πρόθυμα υιοθετείται από τους δυτικούς πολιτικούς και τα μέσα ενημέρωσης και παρουσιάζεται στους δικούς τους ανθρώπους με τον τόνο της απόλυτης αλήθειας.
Δύο σημαντικά παραδείγματα αυτού είναι η σφαγή στην πόλη Μπούκα που φέρεται να πραγματοποιήθηκε από Ρώσους και η υποτιθέμενη ρωσική πυραυλική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό Κραματόρσκ που ήταν γεμάτος με αμάχους, μια επίθεση που αποδείχθηκε ότι έγινε με ουκρανικούς πυραύλους με βάση τα συντρίμμια και την τροχιά.

Το ερώτημα για τα αυτοαποκαλούμενα «ποιοτικά μέσα ενημέρωσης» που διαδίδουν τα ψέματα του Ζελένσκι είναι: Τι ενδιαφέρον θα πρέπει να έχουν οι Ρώσοι για ένα βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο και για τους ίδιους. Το ερώτημα αυτό ουδόλως τίθεται από τους δημοσιογράφους που κατά τα άλλα πιστεύουν και ομνύουν στην «δυτική κοινότητα αξιών».

Με επτά αντιδραστήρες, ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια είναι ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη. Παράγει περίπου το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας και έχει καταληφθεί από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις από τις 4 Μαρτίου.
Μια έκρηξη στο εργοστάσιο θα μπορούσε να είναι δέκα φορές πιο ισχυρή από την έκρηξη του Τσερνόμπιλ το 1986. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος δεν έγκειται στον άμεσο βομβαρδισμό των αντιδραστήρων, διότι ακόμη και με εντατικούς και επαναλαμβανόμενους βομβαρδισμούς ενός και του ιδίου αντιδραστήρα, οι βόμβες του ουκρανικού στρατού, συμπεριλαμβανομένων και των υποτιθέμενων «θαυματουργών όπλων» HIMARS και Μ-777 που παρέχονται από τις ΗΠΑ, είναι πολύ αδύναμες για να βλάψουν σοβαρά το βαριά θωρακισμένο κέλυφος του αντιδραστήρα.

Αντιθέτως, ο κίνδυνος έγκειται στο γεγονός ότι ο βομβαρδισμός μπορεί να διακόψει την ανεξάρτητη ηλεκτρική παροχή για την ψύξη των ράβδων καυσίμου (σχάσιμα ισότοπα Ουρανίου-235, Ουρανίου-233 και Πλουτονίου-239). Σε αυτή την περίπτωση, οι ράβδοι καυσίμου υπερθερμαίνονται, σχηματίζεται αέριο, ακολουθεί μια τεράστια έκρηξη (παρόμοια με την καταστροφή του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα το 2011) και τήξη. Για τον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια, οι τεράστιες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτούνται για την ψύξη παρέχονται μέσω γραμμών μεταφοράς από τον κοντινό υδροηλεκτρικό σταθμό που βρίσκεται στην όχθη του Δνείπερου.

Οι γραμμές υψηλής τάσης του υδροηλεκτρικού σταθμού βομβαρδίζονται από τον ουκρανικό στρατό σε άμεση γειτνίαση με τον πυρηνικό σταθμό, ορισμένες γραμμές υψηλής τάσης έχουν ήδη καταστραφεί. Στο πλαίσιο των ουκρανικών επιθέσεων στις γραμμές υψηλής τάσης, οι Ρώσοι φοβούνται ότι το ίδιο το φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού θα υποστεί ζημιά και η ανεξάρτητη παροχή ρεύματος για την ψύξη του πυρηνικού σταθμού θα καταρρεύσει εντελώς. Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν πράγματι πολλές φορές χειρότερη από το Τσερνόμπιλ.

Η Ουκρανία και τα δυτικά «ποιοτικά μέσα ενημέρωσης», τα οποία έχουν μετατραπεί εδώ και καιρό σε απλά όργανα της ολοένα και πιο επικίνδυνης και περιπετειώδους πολιτικής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ισχυρίζονται ότι οι Ρώσοι βομβαρδίζουν τον πυρηνικό σταθμό.
Αλλά ακόμη και ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι θα ήταν αρκετά περίεργο για τους Ρώσους να βομβαρδίζουν την εγκατάσταση, την οποία οι ίδιοι έχουν καταλάβει και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν για την παραγωγή ενέργειας. Προφανώς, όμως, τα δυτικά σουρεάλ μέσα ενημέρωσης έχουν πλέον χάσει κάθε σύνδεση με την πραγματικότητα και την αντίληψη του κοινού τους, έτσι ώστε να πιστεύουν ότι μπορούν να αντιμετωπίζουν τους σκεπτόμενους ανθρώπους σαν ηλίθιους και να τους τροφοδοτούν με περιττώματα.

Georg LAH 

Share This !

2022 ALL RIGHTS RESERVED COPYRIGHT ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΊ ΑΝΤΊΛΑΛΟΙ