ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Λόρδος Hastings Ismay:
«Το ΝΑΤΟ φτιάχτηκε για να κρατά τους Αμερικανούς μέσα, τους Ρώσους έξω και τους Γερμανούς κάτω»

Η υποταγή του γερμανικού κεφαλαίου στο βαθύ κράτος των ΗΠΑ

Ποιο είναι το πρώτο αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία;
Το προφανές:
Οι ΗΠΑ νίκησαν για τρίτη φορά την Γερμανία μέσα σε διάστημα εκατό ετών περίπου.

Το στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ, οι αμερικανικές εταιρίες πετρελαίου, φυσικού αερίου και εξόρυξης, το δολαριακό χρηματοπιστωτικό σύστημα, ήτοι οι τρεις πυλώνες του βαθέος κράτους, αντιλαμβάνονται ότι η παγκόσμια υπεροχή τους καταρρέει, καθώς η μια κρίση διαδέχεται την άλλη. Ως εκ τούτου, το μακροπρόθεσμο όνειρο να συντριβεί η Ρωσία ή τουλάχιστον να εδραιωθεί στην Μόσχα μια κλεπτοκρατική κυβέρνηση τύπου Μπόρις Γιέλτσιν παραμένει όνειρο απατηλό, ιδιαίτερα μετά την συντριβή των πληρεξουσίων των ΗΠΑ στα πεδία μαχών της Ουκρανίας.

Η συντριβή είναι αυταπόδεικτη και ουδείς λογικός άνθρωπος μπορεί να την αμφισβητήσει. Την αμφισβητεί όμως η Γερμανία πιστοποιώντας με την πολιτική της ότι στον πόλεμο της Ουκρανίας η νίκη των ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι εφικτή. Έτσι ρίχνεται στον πόλεμο με όλα τα μέσα, πλην της αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων, υποκλινόμενη στις απαιτήσεις του βαθέος κράτους των ΗΠΑ, μια υπόκλιση που έχει ως συνοδοιπόρο κυρίως το γερμανικό κεφάλαιο. Χαρακτηριστικά ο πανίσχυρος Σύνδεσμος Γερμανών Βιομηχάνων (Bundesverband der Deutschen Industrie, BDI) ανακοίνωσε ότι στην τρέχουσα κρίση «υπερέχει η πολιτική» (Primat der Politik), τουτέστιν το γερμανικό κεφάλαιο υποτάσσεται στην πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης.

Το πανίσχυρο γερμανικό κεφάλαιο ακολουθεί κατά πόδας τα συμφέροντα των τριών πυλώνων του βαθέος κράτους των ΗΠΑ και υποτάσσεται στην μακροπρόθεσμη στρατηγική αυτού που είναι: Η συνεργασία και ένα σύστημα αμοιβαίας ασφάλειας πρέπει να αποτραπούν με κάθε τρόπο μεταξύ της Δυτικής Ευρώπης και ιδιαίτερα μεταξύ της Γερμανίας και της Ρωσίας. μια στρατηγική που την είχε διατυπώσει με διαφορετικά λόγια ο πρώτος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ το 1949, λόρδος Hastings Ismay:
«Το ΝΑΤΟ φτιάχτηκε για να κρατά τους Αμερικανούς μέσα, τους Ρώσους έξω και τους Γερμανούς κάτω». Μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1990, το «τους Ρώσους έξω» μετατράπηκε σε στόχο ιμπεριαλιστικού αποικισμού της Ρωσίας.

Οι Γερμανοί για τρίτη φορά μέσα σε έναν αιώνα υποτάσσονται οικονομικά και στρατιωτικά στις ΗΠΑ, αυτή την φορά η υποταγή δεν είναι αποτέλεσμα ήττας στον πόλεμο, είναι οικειοθελής και δείχνει την διάβρωση των οικονομικών και στρατιωτικών πυλώνων της Γερμανίας από τα αμερικανοσιωνιστικά συμφέροντα. 77 χρόνια μετά το τέλος του
Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Γερμανία αντί να ορθώσει το ανάστημα της με αυτοπεποίθηση και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της, γίνεται πιόνι της στρατηγικής του βαθέος κράτους των ΗΠΑ.

Georg LAH 

Share This !

2022 ALL RIGHTS RESERVED COPYRIGHT ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΊ ΑΝΤΊΛΑΛΟΙ