ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

[...]
Έχει εν τέλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον έλεγχο των υπηρεσιών της;
Αν ναι, πως γίνεται να λειτουργούν εναντίον των κρατών μελών; Αν όχι, ποιοι είναι εκείνοι που τον έχουν;
Οι τούρκοι; ...

Το σκάνδαλο "TURKAEGEAN" και οι ευθύνες της Ε.Ε.

Σε έγγραφο που αναρτήθηκε στην EUTM, αρμόδια ευρωπαϊκή υπηρεσία για την κατοχύρωση εμπορικών σημάτων φαίνεται ότι ο όρος TURKAEGEAN έχει γίνει δεκτός, ήδη από τις 15 Δεκεμβρίου του 2021 (κι εδώ γελάνε με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που είπε ότι «θα κάνουμε άμεσα προσφυγή»… )

Η υπηρεσία «European Union Intellectual Property Office (EUIPO)» που μέχρι το 2016 λειτουργούσε με το όνομα «Office for Harmonization in the Internal Market (OHIM)» όπως φαίνεται και από τους τίτλους της, είναι υπεύθυνη για τα πνευματικά δικαιώματα ανάμεσα στα κράτη μέλη. Στην διάρθρωσή της μάλιστα, υπάρχει ένα μέλος από την Commission και ένα από το Ευρωκοινοβούλιο. Έχει συσταθεί βάση του Council Regulation (EC) No 6/2002 στις 12 Δεκεμβρίου 2001. Είναι λοιπόν ένας ανεξάρτητος οργανισμός αλλά υπό την εποπτεία δυο εκ των μεγαλυτέρων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Τελευταία φορά που κοίταξα την λίστα, η τουρκία δεν ήταν μέλος της Ε.Ε. Πως νομιμοποιείται λοιπόν η ευρωπαϊκή υπηρεσία και της κατοχυρώνει δικαιώματα στην Ελληνική θάλασσα;

Πόσο μεγάλο αντιδεοντολογικό σφάλμα έχει κάνει η συγκεκριμένη υπηρεσία που δεν ενημέρωσε την Ελλάδα για τέτοια διεκδίκηση;

Έχει εν τέλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον έλεγχο των υπηρεσιών της; Αν ναι, πως γίνεται να λειτουργούν εναντίον των κρατών μελών; Αν όχι, ποιοι είναι εκείνοι που τον έχουν; Οι τούρκοι;

Υπάρχει άραγε κάποιος στο στελεχιακό δυναμικό του κ.Μπορέλ που -δυστυχώς- χειρίζεται την Ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική, ικανός να κατανοήσει ότι η Ε.Ε. δεν γίνεται να υποστηρίζει την τουρκία έναντι της Ελλάδος ,γιατί αυτό απλούστατα είναι εναντίον των συμφερόντων κράτους μέλους και των Ευρωπαϊκών συμφερόντων γενικότερα; Ρωτάμε για κάποιον συνεργάτη, γιατί για τον ίδιο τον κ.Μπορέλ, είμαστε σίγουροι εδώ και καιρό, ότι αδυνατεί να αντιληφθεί βασικές έννοιες εξωτερικής πολιτικής.

Μήπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να ασχολείται λιγότερο με τα δικαιώματα της κάθε Ουκρανίας και να δείξει περισσότερη επιμέλεια στις υποχρεώσεις της έναντι των δικαιωμάτων και συμφερόντων των ευρωπαίων πολιτών που είναι μέλη της;

Και τελικά αν η Ε.Ε. προτιμά την τουρκία ως μέλος αντί της Ελλάδος, οφείλει, αφού υποτίθεται ότι προασπίζει την διαφάνεια και την δημοκρατία, να ενημερώσει ξεκάθαρα τον Ελληνικό λαό ώστε να πάρει κι εκείνος τις αποφάσεις του.

Δυστυχώς η Ευρώπη της δικαιοσύνης, της σώφρονος και σοβαρούς πολιτικής, η Ευρώπη της διαφάνειας και της αλληλοστήριξης, εν έτη 2022, παραμένει όραμα και ζητούμενο.

Στην θέση της βασιλεύει η Ευρώπη της υποταγής, της αδιαφορίας για τους πολίτες, η Ευρώπη στην οποία χαράζουν πολιτική ρότα, άνθρωποι χωρίς ουσιαστικά προσόντα, απλώς με αρεστά διαπιστευτήρια σε υπερατλαντικά κέντρα.

Χαράλαμπος Βουκελάτος

Share This !

2022 ALL RIGHTS RESERVED COPYRIGHT ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΊ ΑΝΤΊΛΑΛΟΙ