ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Μοσάντ δολοφονεί
όποτε και όπως θέλει,

με την κάλυψη της διεθνούς κοινότητας

Νέες κατηγορίες για δολοφονίες από την Μοσάντ στο Ιράν


Ο χορός των μυστικών επιχειρήσεων στο Ιράν συνεχίζεται με θύματα, όχι ενόπλους, αλλά επιστήμονες.

Οι δυο τελευταίες περιπτώσεις είναι χαρακτηριστικές. Το Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ -ανεπίσημα προς το παρόν- ότι σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις δηλητηρίασε δύο Ιρανούς επιστήμονες:
Τον Αγιούμ Εντεζαρί 35 ετών μηχανικό αεροναυπηγικής, ο οποίος πέθανε δηλητηριασμένος γυρίζοντας σπίτι του από δείπνο και τον Καμράν Άγκαμολαεϊ 31 ετών, γεωλόγο που εργαζόταν στον πυρηνικό σταθμό Νατάζ.
Εκτενή ρεπορτάζ για αυτούς τους θανάτους και την εμπλοκή της Μοσάντ έχουν γραφεί στους New York Times αλλά και στους Times του Λονδίνου.

Οι δολοφονικές επιθέσεις στο Ιράν, αποκτούν πλέον την διάσταση «επιδημίας» και κοινό μυστικό η επιχειρησιακή δεινότητα της Ισραηλινής Μοσάντ σε τέτοιες αποστολές. Βεβαίως, στον διεθνή τύπο, δεν είναι πολλές οι αναφορές σε αυτές τις περιπτώσεις.

Το Ισραήλ ενώ διατείνεται ότι είναι μια μοντέρνα δημοκρατική χώρα, δυστυχώς χωρίς ενδοιασμούς και τύψεις, αφήνεται σε τέτοιες πρακτικές άτιμων δολοφονιών αμάχων, στην προσπάθειά του να προστατεύσει τα εθνικά συμφέροντά του.

Αυτές οι καταστάσεις βεβαίως, διατηρούν άσβεστο το μίσος του αραβικού κόσμου απέναντι στο κρατίδιο του Ισραήλ. Μετά τις τελευταίες αυτές δολοφονίες, η Χεζμπολλάχ απειλεί με μαζικά αντίποινα, μιλώντας για 150.000 ρουκέτες που θα εξαπολύσει εναντίον του Ισραήλ. Και ο κύκλος του αίματος στην Μέση Ανατολή θα συνεχιστεί, όπως συνεχίζεται από την εποχή ιδρύσεως του Ισραήλ.

Οι δυτικές δημοκρατίες θα κοιτούν από την άλλη μεριά, χωρίς έτσι να μπορούν να δουν τα ισραηλινά εγκλήματα και ο Αραβικός κόσμος θα μετατρέπεται συνεχώς σε στρατούς μαρτύρων.

Ποιον άραγε βολεύει η ασταμάτητη σύγκρουση στην περιοχή; Ποιος τελικά έχει ωφεληθεί από τους ποταμούς αίματος;

Χαράλαμπος Βουκελάτος

Share This !

2022 ALL RIGHTS RESERVED COPYRIGHT ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΊ ΑΝΤΊΛΑΛΟΙ